Gyllene Triangeln med Tigersafari

Delhi - Agra - Jaipur; en triangel av kultur och berömda sevärdheter.. Du har egen bil med chaufför och egen, engelsktalande guide. Här har vi även lagt till en safaridag med möjlighet att se den Indiska tigern!

DAG 1.   Start från Delhi flygplats, eller avtalad plats i New Delhi - Transport i bil till staden Jaipur (260 km) 5-6 tim. Övernattning två nätter på Diggai Palace Hotel i Jaipur.

DAG 2. Jaipur; Rundtur i "den rosa staden" med bland annat besök på City Palace, Vindarnas Palats och Observatoriet uppfört på 1700-talet. 11 km från Jaipur besöker ni Amber Fort, ett lysande exempel på rajputarkitektur med hängande trädgårdar och terrasser som reflekteras i den lilla sjön Mahota Lake. Ni besöker det magnifika citadellet där miljoner bitar av handskuret spegelglas glimmar och reflekteras i skenet från en liten ljuslåga.

tigersafari Indien Indien - Foto: Swed-Asia Travels

DAG 3. Jaipur - Ranthambhore nationalpark; Parken anses som ett himmelrike för indiens vilda djur. Här i den vackra terrängen är möjligheten stor att dagtid se det stora kattdjuret tiger då parken är en av de säkraste platserna för tigerobservationer trots att tjuvjägare slog till på 1980-talet och decimerade stammen kraftigt. Fungerar dagens transport väl och ni checkar in före kl 14.00 hinner ni med en eftermiddagssafari före middagen.. Övernattning 02 nätter på Ranthambhore Regency.

Ranthambhore Nationalapark Tigersafari Indien - Foto: Swed-Asia Travels

DAG 4. Safaridag; Före frukost tar ni er ut i parken för tidig tigersafari. Åter till hotellet ca kl 10.00 för frukost. (hotellets pool öppen beroende av årstid) Start igen ca kl 14.30 för ny safari med sikte på tiger, flertalet hjortdjur, exotiska fåglar, och inte minst för att njuta av den vackra omgivningen. Ranthambhore nationalpark ingår i ”Project Tiger” och är projektets stolthet med blåa sjöar, branta bergssidor och avskärmade djungeldalar.

DAG 5. Tågresa till Bharatpur, därefter bil till Agra. Ni gör idag en ca 5 timmar upplevelserik tågresa till Bharatpur där ni hämtas med bil för två timmars bilresa till staden Agra. (där målet är morgondagens besök till Taj Mahal) Övernattning på Hotel Amar.

DAG 6.   Agra - Taj Mahal - New Delhi; På morgonen besöker ni ”den eviga kärlekens monument”, ett gigantiskt mausoleum vilket Shah Jahan lät bygga 1631 för sin älskade hustru Mumtaz Mahal. Byggnaden kom att bli något världen aldrig tidigare skådat i vit marmor, röd sandsten och med infattningar av juveler och ädelstenar. Taj Mahal är en dröm i vit marmor. Ni besöker även Agra Fort beläget på stranden av Yamuna River. Därefter med bil till Delhi. Övernattning på Florence Inn eller liknande i Karol Bagh, New Delhi.

DAG 7. New Delhi; Transfer från hotellet till internationella flygplatsen för flyg till Sverige. - slut på program -

PRIS från 10.800:- per person i dubbelrum

(Internationell flygbiljett tillkommer)
INGÅR:
Övernattning i dubbelrum inklusive frukost.
Bil med A/c och engelsktalande chaufför
Chaufförens samtliga kostnader under resan
Vägskatter, delstatsavgifter, parkeringsavgifter, bränsle
Lokala engelskspråkiga guider i Jaipur, Agra, Ranthambhore
Jeep upp till Amer Fort, Jaipur
03 safariutflykter med jeep i Ranthambhore nationalpark
Inträden/nationalparksavgifter
Samtliga måltider på Ranthambhore Regency: frukost, lunch och middag
Tågbiljett Sawai Madhopur - Bharatpur
Inträde Taj Mahal

Priser kan avvika och fastställs vid dialog och bokning

Resa till Indien

Kontakta Swed-Asia Travels för att uppleva Delhi-Agra-Jaipur och tigersafari i Indien.

Ring oss gärna på 0152-181 82 eller 08-345 786

Våra gruppresor

Se här våra aktuella gruppresor

Nyheter

Till nyhetsarkivet »