Resor och coronaviruset..

UDs reseinformation

Folkhälsomyndighetens information

21-09-26: Svenska utrikesdepartementet (UD) beslutar att från och med den 1 oktober 2021 häva den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som infördes med anledning av covid-19-pandemin. Detta innebär att den pandemirelaterade avrådan från icke nödvändiga resor för samtliga länder gäller fram till och med 30 september 2021.
Även om det per den 1 oktober inte längre finns en bred avrådan med anledning av pandemin vilar ett stort ansvar på den som reser – läs på om resmålet inför avfärd och följ de regler och rekommendationer som råder på plats. I många länder finns restriktioner som kan påverka en resa, som krav på munskydd och uppvisande av negativa PCR-tester eller vaccinationsintyg. I vissa länder råder inreseförbud för utländska resenärer. Dessa beslut kan fortsätta att införas eller ändras med kort framförhållning. Områden och regioner kan fortfarande ha in- och utresebestämmelser liksom karantänbestämmelser. 

VIKTIGT för dig som resenär är att själv undersöka vad landet du vill resa till ställer för krav vid inresa och om inresa är möjlig. Vad svenska UD råder/avråder gällande utresa från Sverige är inte samma sak som vad andra länder har för bestämmelser om inresa!

26 augusti 2021: Svenska UD förlänger avrådan för svenska medborgare från "icke nödvändiga resor" till de flesta länder utanför EU till 15 oktober!

Juni 2021: UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till t.ex USA, Hongkong, Macao och Taiwan, men förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till de flesta av världens länder utanför EU fram till den 1 september.

Den 1 juni 2021 hävs UDs avrådan från icke nödvändiga resor till Australien, Israel, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Sydkorea och Thailand. Svenska resenärer uppmanas att skriva upp sig på "svensklistan" på Sweden Abroad samt läsa ambassadens reseinformation, ladda ner appen UD Resklar, samt själv hålla sig uppdaterad i lokal media om myndigheters råd och anvisningar. Fortfarande kan läget snabbt förändras där olika länder inför olika åtgärder.

Den 1 april 2021: UD förlänger idag avrådan för icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet/Storbritannien. Beslutet gäller till och med 31 maj 2021.

Den 26 januari 2021: Avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU har förlängts till den 15 april 2021.

Januari 2021: Vaccinering mot Covid-19 pågår i Indien sedan slutet av december. I Nepal och Bhutan påbörjas vaccinering under januari månad.

Den 09 november 2020: Svenska UD har idag beslutat om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet/Storbritannien t.o.m. 31 jan 2021. Beslutet omfattar inte de länder för vilka avrådan tidigare har hävts.

Information den 26 augusti 2020: Svenska UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till "världen utanför Europa" till den 15 november. Med anledning av pandemins pågående spridning bedömer UD att den övergripande situationen för svenska resenärer i världen bortom Europa är osäker och oförutsägbar.

Den 26 augusti 2020: Stängda gränser, begränsningar av in- och utresemöjligheter, karantänsbestämmelser och utegångsförbud är en fortsatt verklighet i många länder utanför Europa.

- Ännu inga turist-resor till Indien!
De indiska myndigheterna utfärdar fortfarande inte turistvisum men för affärsmän med stora anledningar att besöka landet kan det finnas möjlighet till Inresa. I övrigt informerar den civila luftfartsministern Hardeep Singh Puri att internationellt resande till Indien kommer att vara begränsat från många länder under den tiden infektion och spridning fortfarande utgör ett hot.

Information om Bhutan 03 juni 2020: För att undkomma coronaviruset är Bhutans gränser helt stängda (främst) fram till september månad. Inga resenärer liksom indiska och nepalesiska arbetare släpps in i landet. Tidigt fann man två smittbärare i Bhutan vilka var turister som snabbt fick lämna landet. Därefter har ingen smitta rapporterats.

Uppdaterat i Indien den 14 maj 2020: Vissa tåglinjer inom landet har öppnas och vissa inrikes flyglinjer öppnas från den 18 maj.

Uppdaterat 13 maj 2020: Svenska UD beslutar att förlänga avrådan för icke-nödvändiga utrikesresor till alla länder fram till den 15 juli i år. Regeringen avråder även från längre bilresor inom Sverige än 1-2 timmars sträcka från den egna bostaden, samt att undvika kollektivtrafik om möjligt.

Uppdaterat den 14 april 2020: Med anledning av den omfattande spridningen av coronaviruset och den osäkra situationen som råder för resande, beslutade UD den 14 april att förlänga sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder att gälla fram till den 15 juni 2020.

Svenska UD avråder nu från alla resor som inte är nödvändiga. De länder Swed-Asia Travels är specialister på (Indien, Nepal, Bhutan och Sri Lanka) har tillfälligt stängt sina gränser och utfärdar därför inga visum för turister.

Släpp inte din resedröm... planera för 2021/2022 tillsammans med oss!

Vi hoppas att du som resenär vill planera din resa för vintern eller nästa år med Swed-Asia Travels. Kontakta oss därför gärna för dialog eller en intresseanmälan för den resa du vill göra. Inga anmälningsavgifter tas ut av Swed-Asia Travels under rådande situation och du avbokar kostnadsfritt. Vi uppdaterar våra kunder kontinuerligt med besked om planerade resor.
Följ även uppdateringar på Facebook (Swed-Asia Travels) eller löpande på www.swedasia.se

Kontakta oss för planering eller med frågor

Gruppresa i Indien med Swed-Asia Travels Kjell & Tina, Swed-Asia Travels i Corbett nationalpark Indien

PRISRESERVATION: Vi på Swed-Asia Travels reserverar oss för angivna priser på planerade gruppresor vi marknadsför på vår hemsida... Ingen vet idag konsekvenserna av coronapandemin gällande prisläget på flygbiljetter eller valutakurser. PRISER du nu ser på våra resor är baserade på valuta- och prisläget före coronakrisen och kan inte garanteras. Så snart reseläget är normaliserat kommer vi att uppdatera samtliga priser och personligen kontakta kunder som nu prelimnärbokar plats på våra kommande gruppresor eller individuella resepaket.

Förverkliga din resedröm..

Swed-Asia Travels blickar framåt med målsättning att genomföra planerade gruppresor 2022 - där vi gärna ser dig som resenär! Redan nu skräddarsyr vi individuella resor till bl.a Nepal och Sri Lanka. Kontakta oss för att planera din kommande resa.

Våra gruppresor

Se våra planerade gruppresor för 2023

Vi skräddarsyr

Vi skräddarsyr din egen resa till utvalda distinationer. Kontakta oss för mer information

Nyheter

Till nyhetsarkivet »