Resor och coronaviruset..

UDs reseinformation

Folkhälsomyndighetens information

Swed-Asia Travels följer utvecklingen av Coronavirusets spridning liksom Utrikesdepartementets rekommendationer och Folkhälsomyndigheters uppdateringar. Omvärldsläget förändras snabbt där länder eller lokala destinationer med kort varsel kan införa olika typer av åtgärder och restriktioner för att begränsa smittspridning.

"Världen utanför Europa" börjar under hösten 2020 öppna upp för turister.... Genom vissa försäkringsbolag gäller reseförsäkring även under omständigheter då UD avråder från resor. Hör med ditt försäkringsbolag vad som gäller för den resa du vill göra. Res aldrig utanför Europa utan giltig reseförsäkring!

Information den 26 augusti 2020: Svenska UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till "världen utanför Europa" till den 15 november. Med anledning av pandemins pågående spridning bedömer UD att den övergripande situationen för svenska resenärer i världen bortom Europa är osäker och oförutsägbar.

Den 26 augusti 2020: Stängda gränser, begränsningar av in- och utresemöjligheter, karantänsbestämmelser och utegångsförbud är en fortsatt verklighet i många länder utanför Europa.

- Ännu inga turist-resor till Indien!
De indiska myndigheterna utfärdar fortfarande inte turistvisum men för affärsmän med stora anledningar att besöka landet kan det finnas möjlighet till Inresa. I övrigt informerar den civila luftfartsministern Hardeep Singh Puri att internationellt resande till Indien kommer att vara begränsat från många länder under den tiden infektion och spridning fortfarande utgör ett hot.

Information om Bhutan 03 juni 2020: För att undkomma coronaviruset är Bhutans gränser helt stängda (främst) fram till september månad. Inga resenärer liksom indiska och nepalesiska arbetare släpps in i landet. Tidigt fann man två smittbärare i Bhutan vilka var turister som snabbt fick lämna landet. Därefter har ingen smitta rapporterats.

Uppdaterat i Indien den 14 maj 2020: Vissa tåglinjer inom landet har öppnas och vissa inrikes flyglinjer öppnas från den 18 maj.

Uppdaterat 13 maj 2020: Svenska UD beslutar att förlänga avrådan för icke-nödvändiga utrikesresor till alla länder fram till den 15 juli i år. Regeringen avråder även från längre bilresor inom Sverige än 1-2 timmars sträcka från den egna bostaden, samt att undvika kollektivtrafik om möjligt.

Uppdaterat den 14 april 2020: Med anledning av den omfattande spridningen av coronaviruset och den osäkra situationen som råder för resande, beslutade UD den 14 april att förlänga sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder att gälla fram till den 15 juni 2020.

Svenska UD avråder nu från alla resor som inte är nödvändiga. De länder Swed-Asia Travels är specialister på (Indien, Nepal, Bhutan och Sri Lanka) har tillfälligt stängt sina gränser och utfärdar därför inga visum för turister.

Släpp inte din resedröm... planera för 2021 tillsammans med oss!

Vi hoppas att du som resenär vill planera din resa för vintern eller nästa år med Swed-Asia Travels. Kontakta oss därför gärna för dialog eller en intresseanmälan för den resa du vill göra. Inga anmälningsavgifter tas ut av Swed-Asia Travels under rådande situation och du avbokar kostnadsfritt. Vi uppdaterar våra kunder kontinuerligt med besked om planerade resor.
Följ även uppdateringar på Facebook (Swed-Asia Travels) eller löpande på www.swedasia.se

Kontakta oss för planering eller med frågor

Gruppresa i Indien med Swed-Asia Travels Kjell & Tina, Swed-Asia Travels i Corbett nationalpark Indien

PRISRESERVATION: Vi på Swed-Asia Travels reserverar oss för angivna priser på planerade gruppresor vi marknadsför på vår hemsida... Ingen vet idag konsekvenserna av coronapandemin gällande prisläget på flygbiljetter eller valutakurser. PRISER du nu ser på våra resor är baserade på valuta- och prisläget före coronakrisen och kan inte garanteras. Så snart reseläget är normaliserat kommer vi att uppdatera samtliga priser och personligen kontakta kunder som nu prelimnärbokar plats på våra kommande gruppresor eller individuella resepaket.

Släpp inte dina resedrömmar...

Swed-Asia Travels siktar framåt med målsättning att genomföra planerade resor 2021 - där vi gärna ser dig som resenär! Planera din kommande resa tillsammans med oss på Swed-Asia Travels.

Ingen anmälningsavgift

Som situationen är nu kan du anmäla dig till våra resor utan att förbinda dig. Du betalar ingen anmälningsavgift i nuläget och avbokar kostnadsfritt. Vi anpassar oss efter UDs reserekommendationer, paketreselagen och läget i de länder vi har resor till. Varje enskild resenär får uppdaterad information av oss.

Våra gruppresor

Se våra planerade gruppresor för 2021

Vi skräddarsyr

Vi skräddarsyr din egen resa till utvalda distinationer. Kontakta oss för mer information

Nyheter

  • 2020-08-13
    Air India slutar flyga på Stockholm
    Air India har beslutat att lägga ner trafiken mellan Delhi och Stockholm med omedelbar verkan. Ytterligare fyra flygplatser i Europa tappar också det indiska flygbolaget....
  • 2020-05-20
    Gällande "regular visa" till Indien...
    Gällande "regular visa" till Indien så har samarbetet mellan Indiska Ambassaden och agenturen Cox & Kings upphört.....
Till nyhetsarkivet »