Resor till Bhutan - Åskdrakens land

Din resa till kungariket Bhutan blir garanterat en oförglömlig upplevelse. Inbäddat i Himalaya möter du här ett lugn, en säregen kultur och en storslagen natur. Bhutan är landet få ännu besökt, och ett resmål "utöver det vanliga". Att bevara landets orörda natur från exploatering har hög prioritet och Bhutan är landet som mäter "bruttonational-lycka". Med Swed-Asia Travels hjälp kan du kombinera din resa med Indien eller Nepal. Kontakta oss för individuell resa eller se nästa gruppresa till Bhutan

culture-festival-in-bhutan1
img_1631-001
img_5600
img_1918
img_1808---kopia
tashichhodzong-at-paro-the-himalayan-wonderland-tour1
img_1778-001
img_1884

Tips om platser att besöka i Bhutan

Vanliga resrutter, eller platser att besöka är; (med variationer)
Paro - Thimphu - Punakha - Wangdu - Paro
Paro - Thimphu - Gangtey - Punakha - Paro
Thimphu - Wangdu - Trongsa - Gangtey - Punakha - Paro

Våra resor till Bhutan

Swed-Asia Travels erbjuder flyg till Bhutan via Delhi eller Kathmandu men även inresa landvägen från Bagdogra/Siliguri i nordöstra Indien. Ett komplett arrangemang måste enligt Bhutans turistmyndighet bokas i förväg där licensierad guide, hotell, måltider och transporter alltid ingår. När nu Bhutan i september 2022 öppnar upp efter pandemin kommer den obligatoriska "grundavgiften per dag" för turister att höjas. I den av turistmyndigheten bestämda avgiften ingår även en avgift som går till landets hälsovård- och skolmyndighet.

Bhutan har en särpräglad buddhistisk kultur där symboler, textilier, kloster, levande festivaler och exotisk arkitektur fascinerar och fångar sin besökare. Landets dokumenterade historia startar på 1600-talet då Drukpa Rimpoche kom från Tibet och inledde processen att ena olika lokala folkgrupper och bilda kungadömet Bhutan. Om det tidigare Bhutan berättas levande sägner som förts vidare genom generationer och går tillbaka till 600-talet.

Bevarandet av naturen och den unika kulturen i Bhutan har hög prioritet och landet har till en mycket liten del påverkats av västerländskt inflytande. Regeringen håller hårt i att bevara landets särart och vill förhindra den miljöförstöring man ser på många håll i världen. 1960 fanns inte några vägar, inga sjukhus i landet och först 1999 kom TV och Internet till Bhutan. Landets invånarantal upskattades vid en ny beräkning FN gjorde i augusti 2019 till 827.450 människor.

Bhutan - ett unikt resmål

I Bhutan färdas du fram över bergpass, genom grönskande dalar och utmed historiska karavanleder, omgiven av outforskade bergsområden och spektakulära vyer. Du vistas på platser få västerlänningar ännu satt sin fot. Fram till 1974 var Bhutan helt stängt för turister med endast 13 registrerade utlänningar som officiella gäster. 1975 öppnades landet för turister men begränsade inledningsvis antalet turistvisum till 5000 per år. 2010 var besöksantalet uppe i 23.470 och 2013 över 40.000.

kultur eller vandringsresa i Bhutan "Chilikrydda i Bhutan" - Swed-Asia Travels

Landet med bruttonationallycka

Bruttonationallycka! - ”Gross National Happiness is more important than Gross National Product”... (livskvalitet är viktigare än ekonomisk tillväxt) Med dessa ord har den förra kungen Druk Gyalpo King Jigme Singye Wangchuck vid flera tillfällen beskrivit utvecklingsprocessen i Bhutan.

Resa på 4-5 dagar i Bhutan

Plånboken avgör oftast vistelsen i Bhutan. Fyra–fem dagar är en kort tid men ändå tillräckligt för att se och uppleva det mest unika av Bhutans kultur då dagarna arrangeras och planeras väl genom Swed-Asia Travels. Med egen bil, chaufför och lokal guide som assisterar dig under hela resan upplever du det bästa på kort tid. 
Vill du uppleva mer av Himalayas berg erbjuder vi även trekking (bergsvandring) i Bhutan på varierande höjd och svårhetsgrad. Kontakta oss!

Boka resa till Bhutan

Vi skräddarsyr resor till Bhutan. Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för dialog kring dina resplaner.

Efter den långa nedstängningen till följd av Covid-pandemin öppnar Bhutan sina gränser och välkomnar turister att åter besöka landet fr.o.m. den 23 september 2022.

Förfrågan om resa

Kontakta oss för mer information

Ring oss på 0152-181 82

Våra gruppresor

Se vår nästa gruppresa till Bhutan

Resenärer berättar

Se här vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor

Bildgalleri

Se vårt eget bildgalleri som ger ett smakprov på upplevelser!

Nyheter

Till nyhetsarkivet »