Resa till Sydostasien

Är ditt resmål Kambodja, Vietnam, Thailand och Laos så välkomnar vi dig till en dynamisk och utvecklande region med ett leende folk, spår efter en rik khmerkultur, etniska folkgrupper, historiska återblickar, exotisk & god mat och sköna sandstränder. Vi skräddarsyr din egen rundresa där våra lokala guider visar dig vägen...
Hela Sydostasien täcker en yta av ca 4 100 000 kvm, men vi koncentrerar oss till länderna kring den mäktiga Mekongfloden; Thailand - Laos - Kambodja - Vietnam där vi har vår sepcialkunskap.  


Klicka här för exempel på reseförslag till Kambodja & Norra Vietnam
- Sänd oss din förfrågan!

Resa i Sydostasien Resa utmed mekongfloden (Laos) - Fotograf: Pelle Jakobsson

Thailand

Swed-Asia Travels började med egna resor i Thailand redan i mitten av 1980 talet och har sett landet växa från ett underutvecklat, oskyldigt paradis med endast ”back packers” som besökare - till ett land med modern ekonomi och etablerad turistnäring. Swed-Asia Travels riktar sig till resenärer med önskemål att uppleva Thailands genuina kultur, intressanta historia och vilda natur. Vi börjar gärna i Bangkok och fortsätter ut i landet.. På många platser tar man sig bäst fram i båt på de många floder som berikar landets vackra natur.

Bangkoks omgivningar

Staden Ayutthaya är belägen 90 km norr om Bangkok och var landets imponerande huvudstad 1350 – 1767. Staden pryddes på sin tid av en mängd ståtliga tempel och palats förbundna med kanaler och var en av khmerernas utposter. Ayutthaya lades i spillror av burmeserna 1767 och den dåvarande kungen, under Chakkridynastin, flyttade huvudstaden till Bangkok. Ayutthayaperioden anses som den mest lysande i Thailands historia och den gamla stadsdel som vittnar om det förgångna med ruiner av tempelstaden är värt ett besök.

Vi tar gärna våra resenärer till platser väster om Bangkok, till området kring River Kwais vattenvägar. Här visar sig en mycket vacker natur med flertalet nationalparker. Svalka dig i vattenfall och ta dig stilla fram på floder, blandat med uppelvelser av historiska vingslag. - Kontakta oss för förslag

Vid Kanchanaburi, drygt 2 timmars bilväg väster om Bangkok ligger den ökända ”dödens järnväg” från andra världskriget. 16000 allierade krigsfångar och cirka 100 000 asiater dog i sjukdom eller till följd av den brutala behandling japanerna utsatte dem för under anläggandet av den 414 km långa järnvägs sträckan japanerna lät bygga (1942-43) från Thailand till Burma för att kunna frakta krigsmaterial genom den täta regnskogen. (skildras i boken och filmen ”Bron över floden Kwai”).

Idag är platsen en vallfärdsplats för krigsveteraner och släktingar till de stupade. Flertalet minneskyrkogårdar finns upprättade och miljömuseum som utgör en gripande påminnelse om den grymma episoden i andra världskrigets historia. Att idag gå 4,5 km genom ”hell fire pass”, det absolut värsta passet som byggdes lämnar ingen oberörd.

I norra Thailands gröna och vilda natur ges åter möjlighet till flodvägar att ta sig fram på, etniska folkgrupper att besöka och vild natur att uppleva. Swed-Asia Travels arrangerar och skräddarsyr gärna din resa i områden kring ”den Gyllene Triangeln” och mer därtill.

Resa i Laos Sydostasien "Laos vackra och vilda natur" - Foto: Pelle Jakobsson

Laos

Laos är ett land för dig som vill uppleva ett vackert och orört land, ett land som ännu ej låtit sig formats av turism eller västerländsk påverkan, ett land för dig som inte har bråttom och för dig med tålamod. Mäktiga Mekongfloden flyter genom västra delarna av landet och är viktig för transport av varor och människor. Att i båt färdas fram och se byar och det genuina vardagslivet flyta förbi ger en känsla som bara kan upplevas på plats.

I Laos heter Mekongfloden Ménam Khong. Den mäktiga floden börjar i norra Tibet och mynnar ut i ett enormt delta i södra Kambodja och Vietnam. Floden är en enormt viktig transportled för alla boende längs floden.

Under kriget mellan Vietnam och USA släppte USA fler bomber i Laos än över Europa och Stilla Havet tillsammans under andra världskriget. Det kan fortfarande finnas odetonerade bomber i Laos, så resor på egen hand utan lokalguide bör endast ske i rekommenderade områden.

Kontakta Swed-Asia Travels för att boka en annorlunda och fascinerande resa.

Boka din drömresa

Kontakta oss för skräddarsydd resa i Vietnam, Kambodja, Thailand eller Laos.
Vi ser din förfrågan som en start på dialog och ger dig gärna förslag och idéer på resa. På vår resa blir du familjärt omhändertagen av lokala guider och får personlig service.

Kambodja och Vietnam

Läs mer om Kambodja

Läs mer om Vietnam

Gruppresa

Se här våra aktuella gruppresor med svensk färdledare

Resenärer berättar

Ta del av resenärers berättelser om Swed-Asia Travels arrangemang

Nyheter

Till nyhetsarkivet »