Goda råd på vägen..

Ankomst
Har du bokat hämtning/transfer med Swed-Asia Travels så möts du på flygplatsen av en representant från vår lokalagent med skylt ditt namn, och- eller Swed-Asia Travels namn efter att du passerat pass- och tullkontrollen. I Indien är ”man” van att vänta så känn ingen stress om köerna är långa och du själva tycker att det dröjer. Skulle däremot oväntade förseningar uppstå för dig vid t.ex tull/passkontroll, kontakta agenten på de telefonnummer du erhållit i din voucher. ”Finns inte” vår representant på plats där du söker; ring honom/henne. Vi avråder dig absolut från att som alternativ ta egen taxi från flygplatsen. Har du bokat transfer med Swed-Asia Travels så finns han/hon där, men missförstånd om mötesplats kan ibland ske.

I främmande land
Som resenär i främmande land är du gäst i landet och kan aldrig ta för givet att någonting fungerar som i Sverige eller som du är van vid. I t.ex Indien ”står tiden still”. Under resan uppmanar vi dig att inte tänka på tiden/klockan. Koppla bort stress och försök tänka som en indier… att ”allt ordnar sig och har en mening”. Swed-Asia Travels och lokala team på destinationen gör alltid sitt bästa för att din resa skall bli lyckad och ser fram emot att ”ta dig med” till för dig kanske en annorlunda destination där vi hoppas dina upplevelser blir positiva och stannar vid ditt hjärta…

Hotellpraxis
Enligt internationell hotellpraxis får gästen tillgång till sitt hotellrum runt kl 14.00. Kommer du tidigt på morgonen med flyg och vill ha tidig incheckning måste du i förväg betala extra för att garanteras rum. Rummet skall normalt lämnas för utcheckning kl 11.00–12.00. Vill du behålla rummet längre måste du meddela hotellet i förväg för godkännande i mån av möjlighet, och ofta betala en extrakostnad direkt på plats.

Klimat
Vädret i tropiska länder skiljer sig avsevärt från Skandinavien. Hög luftfuktighet gör t.ex att våta kläder inte torkar så snabbt och att vissa personer kan få svårt med andningen. Under sommaren är det ofta regnsäsong i Asien. Vanligast är dock korta intensiva eftermiddagsregn, men svåra översvämningar kan uppstå liksom landras med förstörda och/eller blockerade vägar vilket kan förändra / försena /förhindra framkomligheten på vägar. Under regntid avråder vi från all form av bergsvandring i Himalaya.

Hälsa
Att komma till ett ”tropiskt land” kan ställa till det för känsliga magar som inte är vana vid främmande bakterieflora. Drick aldrig kranvatten på hotellen, borsta alltid tänder med köpt buteljerat vatten och duscha med munnen stängd. Tänk på att solen är stark, blanda gärna vätske-ersättning i ditt dricksvatten, använd hög solskyddsfaktor samt solhatt. Är maten kryddstark, be om ”no spicy food”! (den blir ändå smakrik). Res inte utanför Europa utan reseförsäkring som omfattar akutsjukvård och sjuktransport hem. I vissa storstäder i t.ex Indien finns bra sjukvård men kostnaden är hög och måste garanteras av ditt försäkringsbolag innan hjälp sätts in. På den indiska och nepalesiska landsbygden samt i Bhutan är sjukvården undermålig. Ha alltid en ekonomisk ”backup” tillgänglig för eventuella utlägg och var noga med att ta kvitto för reglering i efterhand med ditt försäkringsbolag hemma. Swed-Asia Travels partners och guider finns behjälpliga "om olyckan är framme" och resenären eventuellt behöver sjukvård men kan inte belastas ekonomiskt för kostnader som uppkommer.

Tiggare
Vi avråder bestämt från att ge något till tiggare i Indien vilka oftast är organiserade. Vanligt är att de ”dyker upp” i vägkorsningar i storstäder liksom vid turistattraktioner. Men visa dem alltid respekt; le, undvik ögonkontakt och gå vidare. (hör gärna med oss för mer information)

Att fotografera befolkningen
Fotomotiven är oändliga och människor i sin vardagliga miljö lockar ofta till fotografering. Vanligtvis bemöts du med ett vänligt leende men av respekt för individen uppmanar vi dig att alltid ha en ”dialog” med personer du vill fotografera i närbild. Vi ber dig respektera de som INTE vill bli fotograferade.

Små & stora kryp
I Asien finns det en del ”småkryp” och det händer att de tar sig in i ditt rum (speciellt om du bor i nationalpark, i skogs/djungelområden eller på landsbygden). Ofta är dessa helt ofarliga men är du osäker så kontakta hotellet för hjälp. Bor du i sådana riskområden var noga med att ha dörr och fönster stängda samt att ha din väska stängd för att inte få in ”obehag” i din väska. ”Tjuvaktiga” apor kan också ta sig in i rummen!

Wi-Fi
När du befinner dig utanför EU bör du kontrollera var Wi-Fi finns tillgängligt. Ibland får du be om ett lösenord i hotellreceptionen.

Vi informerar

Du som bokat ett researrangemang med Swed-Asia Travels får alltid personlig service och god information om destinationen du skall besöka. Vi informerar om landets kultur, befolkningens "seder och bruk", valuta, ger tips om maträtter, packning och svarar på dina individuella frågor.

Ta kontakt

Kontakta Swed-Asia Travels här eller ring 0152-18182

Reseinspiration

Se tips på korta och längre resor vi skräddarsyr

Gruppresor

Här finner du våra planerade gruppresor. Vi reser alltid i små grupper, har informationsmöten och ger dig personligt bemötande

Nyheter

Till nyhetsarkivet »