Djur & Kulturresa i kontrasternas Nepal

Att uppleva Nepals fascinerande kultur, Himalayas vyer och djungelsafari i samma resa ger dig minnen du aldrig glömmer... På Swed-Asia Travels rundresor i Nepal kommer du "vardagen nära" och möter det genuina. Vi tar dig fram i Kathmandus gamla kvarter där du finner religiösa och historiska byggnader med legender från forna tider.. söderut i Lumbini finner du platsen där Buddha föddes, och du har alltid nära till Himalayas höjder... Vi skräddarsyr din unika rundresa till Nepal  Kontakta oss här!

Resa till världsarv i Nepal Kulturkvarter i Kathmandu - Fotograf: Swed-Asia Travels

Resa genom historiska Nepal

Historiska platser som Kathmandu Durbar Square, Swayumbanath, Pashupatinath, Patan Durbar Square liksom staden Bhaktapur är upptagna på UNESCO´s världsarvslista. Bhaktapurs fyra separata torg, från år 1696-1722 består av religiösa och unika byggnader.

Flertalet historiska byggnader skadades och vissa förstördes helt i den stora jordbävningen 2015. Reparationer utförs men arbetet går långsamt... Vi ger dig mer information och svarar på dina frågor i dialog om resa och sevärdheter.

Resa till Buddhas födelseplats

För ungefär 2500 år sedan föddes Siddharta Gautama (Buddha) i Lumbini, med dagens gränsdragning beläget i Nepal, men då i Indien. Hit vallfärdar idag buddhister från hela världen. Siddharta var son till fursten av Kapilvastu. Modern, Mayadevi, dog strax efter den märkliga födelsen och fadern tillsammans med mostern fostrade sonen till att överta furtendömet. Med anledning av en dröm eller förutsägelse att sonen skulle bryta traditionen och lämna furstendömet skyddades Siddharta från att möta sjukdom, åldrande och död fram till han var 29 år. Siddharta upptäckte då orättvior och umbäranden i världen utanför och började sin bana till upplysning...

Resa till Nepal Lumbini Lumbini - platsen för Buddhas födelse - Fotograf: Guje Lindeborg

Lumbini uppvisar idag en mängd tempel och kloster uppförda med hjälp av donationer från hela den buddhistiska världen, men viktigast är Mayadevi templet uppkallat efter Buddhas mor, samt dammen Puskarini, en idag helig och färdigställd "bassäng" på den plats där modern sägs ha tagit ett bad innan hon födde "Buddha".

Bästa sättet att komma till Lumbini är med inrikesflyg från Kathmandu (cirka 1 timme) eller att från Pokhara ta sig med bil cirka 5-6 timmar. Andra viktiga och kända platser från Buddhas liv är belägna i Indien; Bodhgaya, Kushinagar och Sarnath dit Swed-Asia Travels gärna hjälper dig... kontakta oss för skräddarsydd resa

Besöka nationalparker i Nepal

Den vanligaste nationalparken att besöka i Nepal är Chitwan nationalpark för den enhornade pansarnoshörningen, som du kan läsa om separat här på vår hemsida.

Bardia Nationalpark ligger även den i Nepals sydvästra hörn och kan rekommenderas till finsmakare som vill uppleva det verkligt vilda i Nepal. Här finns tiger, noshörning, leopard och läppbjörn och i de två vattendragen simmar både Gangesdelfin och gavialkrokodiler. I Bardia liksom i Chitwan pågår regelbundet tjuvjakt på tiger och noshörning. Sannolikheten att påträffa tiger är trots tjuvjakt större i Bardia än i Chitwan. I Bardia finns även en stor flock vilda elefanter på cirka 40 individer. Fågellivet i nationalparken är enastående med exotiska fåglar och fler än 400 olika arter är här observerade. I Nepal är åtta nationalparker, fyra djurparker och tre naturskyddsområden skyddade.

Se våra aktuella gruppresor!

Gruppresa till Nepal Pansarnoshörning i Nepal - Foto: Swed-Asia Travels

Resa till Nepal

Vi skräddarsyr din rundresa i Nepal.

Gör din förfrågan här

Ring oss på 0152 - 181 82

Kunder berättar

Läs vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor

Bildgalleri

Här finner du vårt eget bildgalleri

Nyheter

Till nyhetsarkivet »