Rundresa i nordöstra Indien

Några av våra restips i nordösta Indien leder dig till Darjeeling, Sikkim, Assam och Nagaland ... Att resa i denna del av Indien passar den äventyrlige resenären med intresse för indiens djurliv och vackra natur. Här flyter floden Brahmaputra fram och naturen är vild & orörd. Upplev soluppgång i Himalaya med vy över Kanchenjunga (världens tredje högsta berg) liksom nationalparker med noshörning och tiger på resa med Swed-Asia Travels...  Sänd oss din reseförfrågan!

Resa till Darjeeling "drottningen av indiska himalaya"

Resor till Indien Sikkim - Fotograf: Suzanne Beijer, på resa med Swed-Asia Travels

Sikkim - "ett Shangri La"

På de höga höjderna i Sikkim finns den skygga snöleoparden, i de lägre rhododendronklädda bergen lever den sällsynta röda pandan och "blommornas dal" slår det mesta av skönhet... Det fantastiska landskapet är ett paradis för vandringar som med fördel kan kombineras med Darejeeling där du kan starta ”Singalila Range Trek” (högsta punkt 3636m), en vandring som erbjuder det bästa av natursköna områden. Missa inte våren när rhododendronträden blommar för fullt.

Darjeeling med sin vackra omgivning är allmänt känt som "drottningen av Himalaya". Härifrån kan du sikta Kanchenjunga, världens tredje högsta berg (8 586 m). I distriktet Darjeeling produceras väldens bästa tesorter och med Swed-Asia Travels kan du besöka teplantager och få en inblick i hur olika sorter tas fram.

Resor till Indiens vilda djurliv

safariresa till Indien Tidig morgon i Kaziranga nationalpark - Foto: T Wallén på resa med Swed-Asia Travels

Kaziranga nationalpark

Platsen är ett eldorado för tiger, enhornad noshörning, vild buffel, elefant, hjortdjur, gaur (indisk bison), apor, vildsvin, krokodiler och hundratals fågelarter (t.ex näshornsfågeln) som lever i de vidsträckta gräsområdena. Här finns ca 2 300 exemplar av den enhornade noshörningen vilket innebär att besökaren befinner sig bland världens största population av enhornade noshörningar.

Manas nationalpark

Manas nationalpark ligger vid foten av Himalaya, vid norra banken av floden Brahmaputra i delstaten Assam. Nationalparken gränsar till Bhutan och anses som ett av de mest vilda naturområden i hela Indien just på grund av det spektakulära landskapet, och sina få besökare. Reservatet är 2.840 kvadratkilometer stort och blev klassificerat som tiger- och elefantreservat 1973. Med oss i liten grupp till Manas & Kaziranga!

Resor till "de sju systrarna" i Indien

Delstaterna Assam, Meghalaya, Tripura, Mizoram, Manipur, Nagaland och Arunachal Pradesh kallas gemensamt som "de sju systrarna". Inklämt mellan Bangladesh och Bhutan utgör de Indiens östra utpost mot Burma (Myanmar).

Nagaland - Kohima, en annorlunda upplevelse..

Delstaten NAGALAND är ett bergsdistrikt i Indiens nordöstra utpost mot Burma. Här går vår resa i fotspåren av tiger och huvudjägare... Delstatens huvudstad Kohima har en intressant historisk bakgrund från andra världskriget med flertalet viktiga slag som här utspelade sig, vilket förhindrade japanernas intåg i Indien..

Manipur

”JUVELENS LAND” - MANIPUR ligger inklämt i nordöstra hörnet av Indien och längs gränsen till Myanmar (Burma). Delstaten har stått under brittisk kontroll från 1825 fram till 1949. Ett förrädiskt mord på några brittiska ämbetsmän 1891 ledde till en brittisk straffexpedition där regenten av Manipur förvisades till Andamanerna, en indisk ögrupp strax utanför Burma. De andra medskyldiga till morden hängdes offentligt i Manipur. Huvudstaden heter Imphal och ligger på 790 meters höjd över havet. Folkmängden i Manipur uppgår till 2,4 miljoner invånare och här finns 44 olika stamfolk. Kontakta oss för planering av din resa!

Resmål i Indien

Vi skräddarsyr din resa till Indien. Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för dialog kring dina resplaner

Ring oss på 0152-181 82

Gruppresa till Indien

Läs mer om Swed-Asia Travels gruppresor till Indien

Kunder berättar

Se här vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor.

Nyheter

Till nyhetsarkivet »