Äventyrsresa i Nepal

Nepal är ett resmål med stora möjligheter till annorlunda äventyr och utmaningar... Vi erbjuder skärmflygning, ultralätt flyg, varmluftballong, forsränning, linbana och bungy jump. Swed-Asia Travels skräddarsyr gärna en äventyrsresa för dig eller ditt team. Nepal erbjuder dig som äventyrare mycket mer än berg... Gör en förfrågan om äventyrsresa!

Skärmflygning i Nepal Skärmflygning (tandem) i Nepal - Foto: Swed-Asia Travels

Vi skräddarsyr din äventyrsresa

Flera av de äventyrliga inslagen ingår i någon form i våra gruppresor och arrangemang. För dig som efterfrågar större utmaningar skräddarsyr vi resor utifrån dina önskemål. Kontakta oss för dialog om möjligheter.

Skärmflygning

I Pokhara startar du din tandemflygning bäst från berget Sarankot (1592m). ”Paragliding” är en typisk vädersport där de bästa månaderna är oktober till december då himlen oftast är klarblå och de majestätiskt snöklädda bergen dominerar himlen. Det är inte ovanligt att du kommer upp på en höjd av 2 000 meter där stora glador seglar nära dig på termikvindarna.

Ultralätt flygplan

Introducerades i Nepal 1996 och utgår från flygplatsen i Pokhara. Flyget avgår varje dag under september till juni från soluppgång till solnedgång. Varje flygning tar cirka 15 minuter och planet flyger över Pokhara stad, Fewa Lake och berget Sarankot. Du kan även välja att flyga nära det heliga berget ”Fishtail” en flygning som tar cirka 30 minuter. De ultralätta planen är byggda i Ryssland ”Rotax 582” och har en vikt av 170 kilo. Flygplanet har två säten; en för pilot och en för passagerare.

Bungy jump

Resa till Nepal Bungy Jump i Nepal - Fotograf: Swed-Asia Travels

Sporten har funnit en naturlig plats i Nepal bland Himalayas berg och floder. Förmodligen en av de bästa naturliga platserna i världen att kasta sig ut från. Denna, Nepals första bungy jump är 163 meter över den vilda floden Bhote Kosi river, en plats mellan Kathmandu och gränsen till Tibet. Uthoppet härifrån är designad av en av världens främsta hoppare från Nya Zeeland.

Mountain flight

En timmes flygning med start från inrikesflygplatsen i Kathmandu tar dig och din kamera utmed världens högsta toppar. Här flyger du nära höga berg och massiva glaciärer. Det första berget du ser under din flygning är det majestätiska Gosaithan (8 013m), därefter kommer i följd Dorje Lhakpa (6 966m), Choba bhamare (5 993m) Mt. Gaurishanker (7 134m), Melungtse (7 023m), Cho-Oyu, sjätte högsta berget i världen (8 021m), Gyachungkang (7 952m), Pumori (7 161m), Nupse (7 855m). Till slut kommer finalen på flygningen med självaste Mount Everest (8 848m), eller Sagarmatha som berget heter på nepali och Chomolungma på tibetan. Två typer av plan flyger "mountain flight" från Kathmandu; RNAC med 44-säten och Avros med 19-säten.

Flodfärder (river rafting)

Forsränning & äventyr i Nepal Forsränning i Nepal - Foto: Swed-Asia Travels

Säsong; oktober till mitten av december och från mars till första veckan i maj är perfekt tid för forsfärder. Du har fler än 10 olika floder att välja mellan och garanterat får du en adrenalinkick i varje flod.

Sun Kosi (gradering 4-5)

Den längsta flodfärden du kan genomföra i Nepal (270 kilometer).

Du bestämmer själv hur många timmar eller dagar du vill ge dig ut på ett riktigt skummande äventyr... För dig som söker riktiga adrenalinkickar arrangerar vi tuffare och längre forsfärder där tältövernattning utmed flodbäddar ingår.  Kontakta oss med din reseförfrågan!

Kali Gandaki (gradering 5-5+)

Teknisk svår. Fem till sex dagar.

Bhote Kosi (gradering 4-5)

26 kilometer forsfärd genom vitt vatten. Kan genomföras på två dagar.

Marsyangdi (gradering 5-5+)

Fyra dagar på skummande vitt vatten. Forsarna är svåra men upplevelserika och skänker en känsla långt under bältet.

Trishuli (gradering 3+)

Osäker och farlig under monsunen, förövrigt en underbar flod med vissa forsar där man är mer under vattnet än över. En av de mest populära floderna i Nepal. 2-3 timmar är OK som avbrott från bilfärden mellan Kathmandu och Pokhara. Går även bra att genomföra utmed vägen till Chitwan nationalpark.

Upper Sun Kosi (gradering 1-2)

Startar i Khadichour och slutar i Dolaghat. Bra familjeflod att forsa fram på.

Se våra aktuella gruppresor!

Resa till Nepal

Kontakta oss för dialog om dina resplaner... Vi skräddarsyr din äventyrsresa!

GÖR DIN FÖRFRÅGAN IDAG

Gruppresa

Se här våra gruppresor

Kunder berättar

Läs vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor

Nyheter

Till nyhetsarkivet »