Vandringsresa i Mustang!

Som ett tidigare eget kungadöme, fortfarande relativt okänt som resmål och med ännu en bevarad tibetansk kultur är Mustang en unik detination ...

För dig som söker en unik vandringsresa är Mustang svaret - där du genom dramatiskt landskap på den tibetanska högplatån tar dig förbi isolerade byar, vackra dalgångar och med snöklädda toppar som en panoramavy omkring dig.. Den tibetanska högplatån ligger i regnskugga och lämplig tid för vandring i Mustang är vår/sommar liksom augusti/september, en tid då det i "övriga Nepal" ofta regnar.

vandringsresa i Mustang Mustang i Nepal - Foto för Swed-Asia Travels

Mustang- en unik destination få besöker

Mustang, beläget på den tibetanska högplatån, införlivades med Nepal på 1700-talet efter 400 år som eget kungarike. En resa i Mustang tar dig fram genom ett dramatiskt & kargt landskap, till isolerade byar och till en bevarad tibetansk kultur. Mustang fungerade som ett kungdöme fram till 2008 och fortfarande krävs specialtillstånd före inresa vilket begränsar antalet besökare till förmån för landets unika kultur och bevarade traditioner.  Sänd oss din förfrågan!

Huvudstad i kungariket Mustang var Lo Manthan (3.840 m höjd), vilket översatt betyder "Övre Mustang". Befolkningen kallar sitt land "Kingdom of Lo". Staden Lo Manthan är omgiven av en medeltida stadsmur och har ca 600 invånare. Den siste kungen (född 1933) var i direkt nedstigande led ättling till 25 generationer av kungar.

Resa till Mustang Vy i Mustang - Foto för Swed-Asia Travels

Sänd en förfrågan till oss på Swed-Asia Travels!

Resa till Mustang

SÄND OSS EN FÖRFRÅGAN OM DIN UNIKA RESA

Ring oss på 0152-181 82

Vandringsresa i Mustang

Upplev Mustang med egen lokal guide som möter upp i Kathmandu eller i Pokhara enligt ditt individuella önskemål. Med Swed-Asia Travels team blir din upplevelse genuin och mycket personlig. Här finner du ett exempel på resa

Våra gruppresor

Se våra aktuella gruppresor

Kunder berättar

Läs här vad kunder berättar om Swed-Asia Travels resor

Nyheter

Till nyhetsarkivet »