Resa till Vietnam

Swed-Asia Travels skräddarsyr din rundresa i Vietnam och fyller den med minnen för livet. Vi föreslår dig upplevelser från Hanoi, Halong Bay eller Sapa i norr - ner till mekongdeltat i söder ... Kontakta Swed-Asia Travels  - se ett reseförslag här - skicka oss din förfrågan!

Vietnam är ett oerhört vackert land som ständigt skiftar i skepnad. Starta gärna din Vietnamresa i det spektakulärt vackra Halong Bay i norr och avsluta med det mäktiga Mekongdeltat i söder, stanna till i den gamla kejsarstaden Hue eller Hoi An, besök landets mest romantiska plats Dalat, eller bergsregionen kring Sapa. Swed-Asia Travels har mängder av idéer för dig som vill utforska och uppleva Vietnam - landet där sagor, mytologi och legender än idag har stor betydelse för sitt folk.

Resa i Vietnam Vietnam - Fotograf: Lasse Dahl

Enligt legenden har Vietnams folk uppkommit genom en union mellan en havsdrake från söder och en prinsessa från bergen i norr. Prinsessan och havsdraken fick 100 barn 50 av dessa följde sin far till havet och andra hälften följde sin mor till bergen. Dessa barn sägs enligt legenden vara Vietnams förfäder. – Ett folk med havet och bergen i blodet.

Vietnam är även ett land med en lång historia av krig och kamp. Trots det har befolkningen lyckats dra ett sträck över sin grymma nutidshistoria och åter bygga upp sitt fascinerande land. Vietnameserna beskriver sitt avlånga land som bilden av ett ok med två korgar fulla av ris. – I söder det bördiga Mekongdeltat och i norr Red River deltat. Mellan dessa två dalgångar sträcker sig fält av gummiplantager, tät djungel, berg på över 3 000 meters höjd och en kustremsa på mer än 3 200 km vita sandstränder.

Resa Vietnam Vietnam - Fotograf: Lasse Dahl

Landets varierande vegetation och topografi erbjuder dig som resenär varierande naturupplevelser med ett varierande klimat. Södra Vietnams tropiska värme passar oss nordborr väl under december - april (regnsäsongen varar från maj till november) i norr överraskas besökaren av de förhållandevis ”kyliga” vintrarna beroende på höjdläget.

SE VÅRA AKTUELLA GRUPPRESOR

Boka resa till Vietnam

Vi skräddarsyr din egen resa till Vietnam. Sänd oss din förfrågan för att starta en dialog med oss om dina reseplaner. På plats i Vietnam tar våra lokala guider hand om dig på ett familjärt sätt och med en svårslagen serivce.

GÖR DIN FÖRFRÅGAN HÄR

Resenärer berättar

Se här vad resenärer berättar om resor med Swed-Asia Travels

Våra gruppresor

Se våra aktuella gruppresor och sänd oss en förfrågan idag..

Nyheter

Till nyhetsarkivet »