Våra särskilda villkor

Med Swed-Asia Travels som researrangör omfattas din resa av ”lagen om paketresor” i ett lagstadgat och omfattande skydd. Vi vill dock göra dig uppmärksam på följande:

Fram till att bokning är komplett genomförd och bekräftad med resenärernas fullständiga namn (enligt uppgift i resenärens pass) kan vi ej garantera plats eller pris enligt pågående förslag eller planering.

Som researrangör kan Swed-Asia Travels enligt lag höja priset till följd av stigande transportkostnader (bränsle kostnader av flyg och bil/buss etc ) samt ändrade skatter- och valutakurser. Vi reserverar oss för justeringar fram till att kunden slutbetalt sin resa och fått sina resedokument.

Reser du i individuellt landarrangemang med Swed-Asia Travels som arrangör (men utan svensk färdledare) erhåller du ett specificerat resedokument (en voucher) före din avresa så du lätt kan följa din resplan och ha ett underlag för dialog med din lokala guide.
Reser du i grupp med svensk färdledare erhåller du ett detaljerat reseprogram, men normalt inte en voucher.

Under pågående resa reserverar vi oss alltid för hastigt uppkomna ändringar i arrangemanget till följd av oförutsedda händelser som kan uppstå och vilka vi eller den lokala agenten, guiden ej har kontroll över. (Exempel: Nödvändiga justeringar i arrangemanget till följd av t.ex dåligt väder som dimma eller kraftiga regn, vägras och jordskred, demonstrationer, strejker, lokala politiska oroligheter m.m. ). 
* Kostnader till följd av dessa tillägg / justeringar och liknande händelser står utanför Swed-Asia Travels ansvar eller kontroll och betalas på plats av resenären. - Reseförsäkring är nödvändig.

Swed-Asia Travels uppmanar sina resenärer att ha en fulltecknad reseförsäkring. Hör med oss vad som kan behövas och om risken för förändringar av just den resa du planerar. Speciellt viktigt om bergsvandring eller äventyrliga aktiviteter ingår i programmet eller om resan går till en destination med politisk oro. Under vintermånader (december-januari) är t.ex vädret oförutsägbart i norra Indien med kraftig dimma som ofta ger stora förseningar och inställda tåg och flygavgångar…

Inom team Swed-Asia Travels gör vi alltid vårt bästa för att DU som resenär skall uppnå det maximala på resan och på ett personligt sätt få uppleva sin drömresa. Vi uppmanar dock resenären att alltid vara medveten om att mycket kan hända på en resa i ett annorlunda land.

* Swed-Asia Travels kan EJ ta ekonomiskt ansvar för förseningar eller förändringar i arrangemanget till följd av oförutsedda händelser under resan.
* Swed-Asia Travels, med samarbetspartner och lokala guider gör alltid sitt bästa för resenärens säkerhet och för att resenären till fullo skall fullfölja arrangemanget enligt inbokad resplan.
* Vid avvikelser från dina förväntningar ber vi dig ta en dialog direkt på plats med din reseledare eller med vår lokala representant (i de fall inte svensk färdledare är med) som står i ständig kontakt med vårt kontor i Sverige.
* I händelse av extra ekonomiska utlägg för dig som resenär ber vi dig noga dokumentera detta för utredning av ditt försäkringsbolag efter avslutad resa.

Dricks: I arrangemang där du/ditt sällskap har egen chaufför under flera dagar vilar hela trafiksäkerheten i hans händer…. Som en uppskattning uppmanar vi våra resenärer att betala dricks till chaufför vid avslutad transport / resa, liksom till guider/bärare du uppskattat.

Foto- & Kameraavgifter: På vissa platser ( t.ex kloster, moskéer eller i nationalparker är det vanligt med avgifter för kamera eller för att fotografera/filma. Kontrollera med Swed-Asia Travels hur det förhåller sig med den resa du bokar.

Vi utgår från att du som resenär i Indien, Nepal, Bhutan eller Tibet är en nyfiken, flexibel och van resenär, är intresserad av natur & kultur och har ett öppet sinne för främmande kulturer. Med detta i bagaget ligger ett fantastiskt resmål framför dig… Välkommen på vår resa!

Se våra aktuella gruppresor!

Gå till bokningsformuläret

För att planera eller boka din resa med oss: Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Reseinspiration

Se tips på korta och längre resor vi skräddarsyr

Nyheter

Till nyhetsarkivet »