Resa till Tibet - "det förbjudna landet"

En resa landvägen genom Tibet är en upplevelse du aldrig glömmer... på den tibetanska högplatån i Himalaya är du omgiven av en oslagbart vacker natur, av enorma vidder liksom höga bergspass där luften är mycket tunn.. Du färdas fram i "fotspåren av Sven Hedin" liksom i ruinerna efter den tibetanska kulturen..

Kontakta oss för en individuell resa - Vi skräddarsyr din Tibetresa landvägen från Nepal!

tibet-med-swed-asia-travels-342
tibet-med-swed-asia-travels-092
tibet-med-swed-asia-travels--133
tibet-med-swed-asia-travels--107
tibet-med-swed-asia-travels-538
tibet-med-swed-asia-travels--147
tibet-med-swed-asia-travels-212
tibet-med-swed-asia-travels--183

Tibet är en fascinerande, mytomspunnen och vacker plats med vidsträckta vyer, men också ett levande museum. Under Swed-Asia Travels resor i Tibet möter du den sorgsna men vackra ensligheten utmed landsvägen på "världens tak". Våra resor startar i Kathmandu, Nepal och fortsätter över "vänskapens bro" in i Kina, med mytomspunna Tibets huvudstad Lhasa som slutmål..

Att resa i Tibet

Det vilar något ursprungligt, fabulöst och överdrivet när man passerar Himalayas kolosser till berg på 7 000 och 8 000 meter och flera kloster. Naturen är magnifik och luften är tunn... mycket tunn.

Vår resa landvägen 5-6 dagar genom Tibet går; Kathmandu - gränsen - Zhangmu - Lhatse - Shigatse - Gyantse - Lhasa. Vanligtvis flyger vi tillbaka från Lhasa till Kathmandu efter ett par intressanta kulturdagar i Lhasa. Utmed hela resa gör vi intressanta stopp och besök i kloster.

Swed-Asia Travels bokar även din resa till Mt Everest Base Camp (nordsidan) i Tibet.  Kontakta oss här för eget reseförslag till Tibet!

Resa Tibet Tibet - Fotograf: Swed-Asia Travels

I Tibet besöker ni flertalet kloster och förnimmer den starka upplevelsen av att komma in en förgången tid, ett tempels vördnadsbjudande dunkel där tystnaden blir någonting positivt. Längst inne i helgedomen ibland drakar, brokader, påfågelsfjädrar, offergåvor, och i det alltid otydliga ljuset av smör som brinner i koppar står man ansikte mot ansikte med det absoluta, det eviga, det beständiga och allomfattande i form av en stor furste, Buddha.

Boka resa till Tibet

Vi skräddarsyr resor till Tibet. Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för dialog kring dina resplaner.

GÖR DIN FÖRFRÅGAN HÄR

Ring oss gärna på 0152-181 82 eller 08-345 786

Våra gruppresor

Se aktuella gruppresor till Indien, Nepal och Bhutan

Kunder berättar

Se här vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor

Bildgalleri

Se vårt eget bildgalleri

Nyheter

Till nyhetsarkivet »