Resa till Kambodja

Kontakta Swed-Asia Travels för en skräddarsydd rundresa i Kambodja som gärna kan kombineras med Vietnam eller Thailand.. Med personlig service arbetar vi fram din resa där våra lokala samarbetspartners möter upp med egna bilar, chaufförer och guider. Kombinationerna och möjligheterna är många...

Kambodja gränsar till Vietnam, Thailand och Laos. Huvudstaden Phnom Penh grundlades på 1300-talet och blev landets huvudstad 1866. Landet med ett mörkt förflutet från krig och Röda Khmerernas Pol Pot har lämnat den grymma tiden bakom sig och blickar framåt med stor optimism. Kambodja erbjuder sagolika tempel, historiska vattendrag och makalösa skatter från den gamla Khmercivilisationen. Bland templen i Siem Reap (Angkor Wat) sätts besökarens fantasi alltid i rörelse.   Gör en förfrågan!
Se här ett exempel på upplevelseresa i "historiska Kambodja"!

Resa Kambodja Angkor Thom i Kambodja - Fotograf: Swed-Asia Travels

Angkor Wat anses som en av Asiens största sevärdheter och är troligtvis det största religiösa byggnadsverk som någonsin byggts. De olika regerande Khmerkungarna skapade här en arkitektur i sten och lera som nådde sin blomningstid på 800-talet när huvudstaden Angkor Thom anlades. Templet Angkor Wat uppfördes på 1100-talet. I århundraden styrde kungar med ”gudastatus” staden som hade över 1 miljon invånare. Ursprungligen var de religiösa monumenten i Angkor hinduiska och i takt med att siameserna kom infördes även buddhismen vilket kan ses på de olika byggstilarna.

Huvudstaden övergavs och ”glömdes bort”. Tät djungel begravde hela området under århundraden. Ruinstaden Angkor – vars make världen aldrig skådat återupptäcktes av en fransk orkidéexpedition 1861 med botanisten Henri Mouhot i spetsen. Området var då helt uppslukat av djungel och inlindat i lianer sedan 400 år.

18 km från staden Siem Reap i sjön Tonle Sap finns ”de flytande byarna” som vid säsong för högvatten är Asiens största insjö. Tonle Sap fascinerar och vattennivån stiger och minskar i takt med de årliga monsunregnen samt tillströmningen från den enorma Mekongfloden. Utmed sjöns strandkant lever befolkningen i hus på höga pålar och ute i vattnet flyter bebyggelse som skolor, affärer, restauranger och polisstationer på bambuflottar. Här lever man på fiske då sjön är “barnkammare” för 200 olika arter av sötvattenfisk, 23 arter av orm, och 13 arter av sköldpaddor.

Huvudstaden Phnom Penh

Huvudstaden Phnom Penh (ca fem timmars resa från Siem Reap); Röda Khmererna intog staden april 1975 och började sitt blodiga styre av landet efter att USA lämnat Kambodja. På order av ledaren Pol Pot drevs större delen av huvudstadens befolkning ut på landsbygden för hårt arbete. Förföljelse, tortyr och svält och en intensiv utrensning av alla oliktänkande inleddes. Ett tortyr- och utrotningscentrum inrättades i Phnom Penh (S21) mer känt som Tuol Sleng. Platsen är idag miljömuseum från den tiden. Från den mörka historiska tiden finns även ”Cheng Ek killing field”; en begravnings - och minnesplats från de Röda Khmerernas utrensning på 1970-talet. Platserna och upplevelserna är svåra att ta in, men viktiga att se. Phnom Penh bjuder även besökaren på Pagoder, tempel och genuina marknadsplatser.

SE VÅRA AKTUELLA GRUPPRESOR!

Resa till Kambodja

Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Kambodja. Genom vår unika kunskap och lokala guider erbjuder vi en familjär service där du upplever det maximala av de platser du besöker.

GÖR DIN FÖRFRÅGAN HÄR

Resenärer berättar

Ta här del av resenärers upplevelser av Swed-Asia Travels resor

Våra gruppresor

Ta här del av våra kommande gruppresor med svensk färdledare

Nyheter

Till nyhetsarkivet »