Att tänka på & att känna till

Färdhandlingar, visum, inresetillstånd och pass
Läs noga igenom alla färdhandlingar då det är enklare att rätta till ev felaktigheter före avresan. Tänk på att namnet i flygbiljetter exakt skall överensstämma med namnet i passet. Om något inte stämmer, kontakta omgående Swed-Asia Travels. Ta kopior på pass, biljetter och andra värdehandlingar. Lämna gärna kopior hemma till närstående och behåll en uppsättning själv. Förvara dessa på ett särskilt ställe i din packning. Om du skulle bli bestulen så spar du tid och arbete om du kan uppvisa kopior på dina färdhandlingar. Visum eller särskilt inresetillstånd krävs i förväg för flera länder (och regioner), däribland Indien, Bhutan, Tibet, Australien, Nya Zeeland och USA. Det är resenärens ansvar att ha nödvändiga dokument som krävs för resans genomförande som t.ex visum, vaccinationsintyg och försäkringar. Är du osäker så kontakta Swed-Asia Travels i god tid före avresa. (Visum till Tibet och Bhutan ingår alltid i kostnaden för Swed-Asia Travels arrangemang)

Incheckning
Var alltid ute i mycket god tid på flygplatsen. Tänk på att vid vissa tider på dygnet kan det vara långa köer både vid incheckning och säkerhetskontroller. Vassa föremål som pennkniv, nagelfil och rakblad skall alltid ligga i incheckad väska. Otillåtna föremål konfiskeras vid säkerhetskontrollen. OBS: Litiumbatterier som t.ex power banks - FÅR INTE checkas in, utan skall ligga i ditt handbagage. Underlätta gärna vid säkerhetskontroller genom att i förväg tömma dina fickor på metallföremål samt ta av klocka eller bälte av metall. Lägg ur nycklar/dator/kamera/ annan elektronik ur din handbagageväska.

Platsreservation på flyget
Om möjligt reserverar vi plats för dig på flyget. Möjligheten varierar med flygbolagen. Med flera flygbolag får man inte platser tilldelade förrän vid incheckning. Den platsbokning du eventuellt får i förväg är inte garanterad. Flygbolaget kan ändra detta vid t.ex byte av flygplanstyp eller annan prioritet flygbolaget gör.

Incheckat bagage
Märk allt ditt bagage noga med namn och adress. Ha gärna tydliga kännetecken på din väska för att lätt se den på bagagebandet på flygplatser. (De flesta väskor är svarta.. och någon kan av misstag ta din väska). Vikten på incheckat bagage varierar mellan flygbolagen och vanligtvis tillåts 23 eller 30 kg incheckat bagage i ekonomiklass. Den tillåtna vikten finns angiven på din flygbiljett. VIKTIGT: Vid inrikesflyg i INDIEN är endast 15kg incheckat bagage tillåtet per person. Förvara inte viktiga mediciner, värdeföremål i det incheckade bagaget. Lägg inga föremål med litiumbatterier i incheckat bagage (t.ex powebank).

Handbagage
Handbagaget är ofta begränsat till en väska per person där vikt /mått varierar mellan flygbolagen. Vanligt är att den får väga 7kg med maxmått 50X40X25cm. I handbagaget får du ta med vätskor, geléer, sprayer och krämer i behållare med en volym vardera på högs 100ml. Dessa ska packas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse som i regel tillhandahålls på flygplatsen. Max en påse per person.

Service ombord på flyget
Om du är i behov av specialkost (vegetariskt, glutenfritt etc) kan det beställas genom Swed-Asia Travels vid tillfället för din bokning eller så snart som möjligt därefter. Närmare än tre vardagar före avresa kan Swed-Asia travels ej påverka / hjälpa till med detta. Flygbolaget kan inte ta emot ditt önskemål ombord på planet.

Skadat eller försenat bagage
Skulle ditt incheckade bagage bli skadat under flygresan är det viktigt att kontakta det aktuella flygbolaget direkt när du hämtat ut ditt bagage. Kontrollera därför alltid ditt bagage innan du lämnar flygplatsen. Flygbolagen betalar ut en schablonersättning. Blir bagaget försenat på utresan/på väg till din destination utbetalas oftast en kontantersättning som skall täcka kostnader för inköp av det nödvändigaste. (Separat reseförsäkring ger ofta bättre ersättning vid skada och försenat bagage)

Ändring av din flygtid
Det kan hända att flygbolagen ändrar sina avgångstider med kort varsel. Det är viktigt att Swed-Asia Travels eller flygbolaget har möjlighet att kunna nå dig via sms eller telefon under resan gång. Uppge därför alltid ett mobilnummer där du är nåbar under resan, så lägger Swed-Asia Travels in det i din flygbokning. Som resenär på egen hand är du dock själv ansvarig att kontrollera aktuella avgångstider. Vid egen kontakt med flygbolaget lokalt för kontroll av avgångstider anger du ditt bokningsnummer (Airline Confirmation) som finns angivet på den biljett du fått av Swed-Asia Travels. Vill du göra ändringar i din bokning efter att resan har påbörjats rekommenderar vi dig att i första hand kontakt aktuellt flygbolag lokalt, alternativt vår representant/lokala agent på plats. Var beredd att betala lokala expeditionsavgifter. All önskad ändring från resenärens sida efter att biljetten är utskriven sker i mån av platstillgång och regel för aktuell biljett.

Flygförsening
Blir något av dina flyg under resan försenade som påverkar en anslutning då har, kontakta omedelbart flygbolagets personal för information och assistans. Sitter du på ett flyg som blir försenat; gör kabin-personalen uppmärksam på att du har ett anslutningsflyg. Blir du ombokad och har en hämtning/transfer inbokad genom Swed-Asia Travels kontakta då vår lokalagent eller mejla så snart som möjligt ny information till oss.

Klagomål
Det händer trots allt att man som kund inte alltid blir nöjd. I första hand skall du försöka lösa problemet på plats genom att tala med hotellet för att t.ex byta rum, eller tala med vår lokala agent på plats. (kontaktnummer och namn finns angivet på din voucher). Om du av egen vilja byter till dyrare hotell så betalar du själv mellanskillnaden till vår lokalagent. Kvarstår problemet kontaktar du Swed-Asia Travels här, eller på mejl reslust@swedasia.com, eller telefon under svensk kontorstid (+46 152 18182).

Kontakt!

Kontakta Swed-Asia Travels gällande din egen resa! Är du iväg på en resa och vill komma i kontakt med oss eller vill du tillsammans med oss planera din resa; klicka här (vill du bli uppringd uppge ditt telefonummer), eller ring på svensk kontorstid 0152-18182

Reseinspiration

Se tips på korta och längre resor vi skräddarsyr

Nyheter

Till nyhetsarkivet »