Peter i Nagaland

Den 16 februari 2014 lämnade jag min invanda svenska vardag för att ge mig ut på en annorlunda resa till ett avlägset område som få västerlänningar tidigare besökt... Som enda svenska resebyrå någonsin genomförde Swed-Asia Travels en gruppresa genom den oexploaterade, mytomspunna delstaten Nagaland i nordöstra Indien.

Rundresa i unika Indien Peter i Nagaland 2014

Nyfiken och förväntansfull med en viss oro i kroppen bestämde jag mig redan för ett år sedan att följa med på den här gruppresan där alla resenärer var intresserade av att möta de udda folkslagen i Nagaland. Med tre terränggående jeepar tog vi oss från söder till norr igenom hela Nagaland som är Indiens sista utpost med gräns mot Burma och Kina.

I Nagaland bor 22 olika folkslag bland annat gruppen ”Konyak” vilka tidigare var en av världens mest entusiastiska huvudjägare där merparten av befolkningen nu konverterat över till kristendomen (Baptister). Nagaland var till för bara några år sedan s.k. ”Protected Area” men har nu öppnats för besökande resenärer som önskar möta udda folkslag men också för de som är tillräckligt uthålliga att ta sig fram med jeepar över höga höjder på mycket dåliga vägar.

Aldrig trodde jag att den här resan skulle passa mig så perfekt. Den var omtumlande och strapatsrik. Människorna extremt vänliga. God mat och 17 dagar med strålande sol. Många höjdpunkter fanns under hela resan där vi bland annat fick träffa de f.d. huvudjägarnas kung och Burmas hövding för samma folkslag (Konyak). I Mon klev över gränsen till Burma och plötsligt hade jag även lagt Burma till min agenda. En fantastisk resa som gav mersmak av Indien. Redan nu väntar en ny resa till leoparder i delstaten Rajasthan..

Tack till Swed-Asia Travels!
Peter Westerberg, Strängnäs

Boka resa till Indien

Här gör du din intresseanmälan till resa med Swed-Asia Travels. Vi skräddarsyr din individuella resa till Indien. Se våra resmål för tips om din resa och kontakta oss för dialog om din reseplanering.

Här finner du Swed-Asia Travels gruppresor

Nyheter

Till nyhetsarkivet »