Visum & Pass

Om visum och pass för svenska medborgare

Turistvisum till Indien beviljas ännu inte! Detta gäller tillsvidare, till annat beslutas av indiska myndigheter. För "ordinarie" visum som klistras in i resenärens pass har agentur i Sverige upphört helt. I nuläget beviljas endbart e-visum för affärsresor eller resor av personer med indiskt ursprung: se information och ansökan på Indiska ambassadens hemsida.

Nepal: "Visa on arrival" på Kathmandu flygplats för fullvaccinerade resenärer. Länk till visumansökan. Kostnad för "One entry visa on arrival" med giltighet 15 dagar 30USD/30 dagar 50USD/90 dagar 125USD. För "Multiple visa on arrival" är kostnaden + 25USD.

Bhutan: Visum ingår i Swed-Asia Travels arrangemang.
Tibet: Visum ingår i Swed-Asia Travels arrangemang.

Flertalet länder utanför Europa (t.ex Indien) kräver att resenärens pass är giltigt i minst sex månader efter avlutad resa i landet. Se noga över giltigheten i ditt pass och kontakta ambassad eller likvärdig myndighet för uppgifter. I vissa länder är man extremt noga med att passet är helt fritt från skrynkliga eller trasiga sidor. Som resenär ansvarar du själv för att visum är korrekt anskaffat på sätt som krävs och att passet är "i gott skick".

Övrigt

Gällande Covid vaccinationer och intyg gäller särskild information att ta del utav beroende på ditt resmål. Gällande övrig rese-vaccinationer så är detta fortsatt viktigt. Sydostasien är numera vanliga resmål men ändå tropiska länder med risk för spridning av smitta och sjukdomar.
Kontrollera hur mycket bagage som tillåts inför din flygresa. Det vanliga är 23 kg incheckat bagage och 5-7 kg handbagage per person. Regler varierar med flygbolagens bestämmelser. Tänk dock på att vid inrikesflyg (med vissa flygbolag i t.ex Indien) tillåts ofta endast 15kg incheckat bagage per person.

Se våra aktuella gruppresor eller gör en förfrågan om egen resa!

Resa med Swed-Asia Travels

Gå till bokningsformuläret för att göra en intresseanmälan

Gruppresor

Se våra aktuella gruppresor!

Nyheter

Till nyhetsarkivet »