Resa till södra Indien

Res med Swed-Asia Travels till Kerala, den västra sidan av Indiens sydspets. Här möts du av sandstränder kantade av kokospalmer, djungelområden, höga berg, teplantage, kryddodlingar och här finns de omtalade "backwater-kanalerna". Du möts av ett lugnare tempo än i ”övriga Indien” och i Kerala har den indiska läkekonsten Ayur-veda sitt ursprung.

Resor till sydspetsens östra delstat Tamil Nadu är minst lika intressant - speciellt för den historieintresserade där kuststäder som Pondicherry och Mahabalipuram bevarat byggnader och minnesmärken från den europeiska kolonialtiden, och med "hill stations" som Kodiakanal och Combatore...

För ett "lugnare tempo" i Indien... välj Kerala & Tamil Nadu

resor till södra Indien Man på floden - Fotograf: Swed-Asia Travels

Sänd oss din reseförfrågan!

Vi skräddarsyr din Indienresa;

Ingen annan plats i världen är mer känd för sina välgörande ayurvediska behandlingar liksom yoga och meditation som Kerala. Maten här är utsökt. Nyfångad fisk & skaldjur lagad i kokosmjölk, curry och chili tillhör de lokala delikatesserna. Traditionellt äts maten på stora bananblad och det mesta av delikatesser kokas i kokosmjölk. All världens frukter verkar även ha samlats här för att tillfredställa sina besökare. De vanligaste kryddorna i Keralas kök är kardemumma, ingefära, chili, vitlök, kummin, koriander och gurkmeja.

Resor till sydindien Backwaters Keralas kanaler - Fotograf: Swed-Asia Travels

Vasco Da Gama landsteg i staden Calicut 1498 och en ny period startade i och med katolicismens införande. Jainism och Buddhism fanns redan etablerade från 300-talet f.Kr. Holländska Ostindiska Kompaniet startade 1592 och var historiskt den viktigaste handelspartnern med Kerala.

Swed-Asia Travels skräddarsyr individuella upplägg och arrangerar rundresor över hela södra Indien.

Resa till Södra Indien

Vi skräddarsyr resor till Kerala och Tamil Nadu liksom hela Indien. Sänd oss din intresseanmälan så kontaktar vi dig för dialog kring dina resplaner.

Gör din förfrågan om resa här eller ring 0152-181 82

Gruppresa till Indien

Här läser du om våra gruppresor

Kunder berättar

Se här vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor.

Nyheter

Till nyhetsarkivet »