Våra resenärer berättar

Här finner du ett urval av våra resenärers berättelser..

Många av våra resenärer har genom åren varit återkommande på våra gruppresor och skräddarsydda rundresor vilket vi uppskattar och är mycket glada för. Här kan du läsa något om vad våra resenärer vill förmedla om sina erfarenheter av våra resor.. Kontakta oss gärna om personliga referenser önskas.

Min tacksamhet har varit svår att få ner i ord!
En resa till Indien är något jag drömt om sedan barndomen. Att få se min pappas kultur och hemland, förstå mina rötter. När jag tog kontakt med Swed-Asia var det främst av nyfikenhet för att se vad dem kunde erbjudande. Min önskan har alltid varit att ta mig till Punjab.
Kjell svarade snabbt med ett noggrant och fint skräddarsytt schema för min resa. Jag har aldrig känt mig så exalterad och hoppfull att nu kan det verkligen hända. Efter några dagars betänketid tog jag beslutet att åka! Woow vad jag inte ångrar mig!!
Idag sitter jag med så mycket fina upplevelser, erfarenheter och minnen jag aldrig kommer glömma! Denna resa har gjort mig ännu mer nyfiken på landet och intresset för att se mer! Men även gett mig svar och fått mig känna samhörighet.
Det är inte säkert att jag hade vågat åka om det inte varit för Kjells och Tinas oerhört fina arbete. De fick mig att känna mig så trygg från dag ett i Sverige och även under resan. Det var min allra första resa ensam och min första resa till Asien dessutom. Hela resan var så välplanerad med allt från visum, hotell, chaufför (Pawan var en klippa!) och guider på alla fina platser. Jag kan STARKT rekommendera Swed-Asia Travels!!

Minnesbilder Indien 2024

En ”återresa” är så mycket mer än en vanlig resa. Det finns mycket tankar och känslor kring en återresa och dessa känslor har Swed-Asia Travels bemött exemplariskt. De har inte bara varit en vanlig resebyrå som jag har bokat en resa ifrån. Nej långt därifrån!
Jag valde Swed-Asia vid alla mina tre återresor till Indien eftersom de är 200 procent pålitliga och professionella i sitt bemötande då detta inte var någon turistresa från min sida egentligen.

Ännu en fin resa till Indien, denna gång till Sasan Gir för fina obsar på Lejon, de enda i hela Asien, ett tiotal även ungar. Här fanns apor, hjortar och flera fågelarter. Dag 5 gick färden till Bajana "Little Rann Of Kutch", en saltöken där det finns vildåsnor samt större och mindre Flamingos, stora flockar av övervintrande vadare och sjöfågel. Här såg vi också en Kejsarörn, flera stäpp-och ängshök, en svart Kobra och en räv samt en mängd av olika fågelarter.
Resan gick sedan vidare till Jaipur "den rosa staden" som ligger i delstaten Rajasthan. På morgonen dagen efter, en Leopardsafari i Jhalana. Vi såg aldrig några från vår jeep, däremot våra kamrater i en annan jeep dom fick se 3 Leoparder, grattis! Tidig väckning dagen efter för en safaritur till Ranthambhore nationalpark för Tigerskådning. Jackpott ! Vi fick se en hona med 3 ungar på mycket nära håll. Senare fick vi även se en stor hane som låg halvt dold i gräset. Mattias upptäckte senare på dagen en Björn, det var häftigt. Många fågelarter, bl.a. en Brown Crake, som är svårsedd här, Krokodil, Mungo, olika slag av hjortar.  Dag 11, morgontåg till Delhi. Avskedsmiddag på kvällen. Sedan flygresa hem dagen efter för 4 av oss, de andra 4 i sällskapet flyger vidare till Kaziranga tillsammans med Kjell.
En fantastisk och upplevelserik resa.
Tack alla som var med och tack Kjell och Tina på SWED-ASIA TRAVELS.
 - Kjell & Siv, november 2023

Bilder Kjell Thorsén Indien 2023

Tack Tina och Kjell för resan till skolan i Indien och mitt fadderbarn i november -23.
Jag fick träffa min fadderflicka och alla underbara människor som driver skolan. Verkligen en upplevelse.
En safaritripp till Manas nationalapark ingick också i resan. Elefantmöte med närkontakt!
Tusen tack. Hoppas på fler resor med Swed-Asia Travels.
Jag vill tacka för en fantastisk resa i Indien!
Så välplanerat, allt fungerade perfekt. Vi behövde inte tänka på bagage, eller var vi skulle äta och sova. Det var bara att hänga med.. Hemma igen kommer det att ta tid att smälta alla intryck. När jag berättar om resan här hemma och ser människors reaktioner då förstår jag ännu mer att det jag fått vara med om verkligen är något speciellt.
Tusen tack till Swed-Asia Travels. Tack Kjell som färdledare på resan, och tack till dig Tina för allt ditt arbete och förberedelser med så kort varsel.

En oförglömlig resa!
Ett Stort Tack till Tina och Kjell för en oförglömlig resa vi (Anki och Bo) gjorde i februari 2023.
Vi fick återse vårt fadderbarn som vi träffat för 4½ år sedan. Vi blev väl mottagna på skolan KB Academy med sång, dans och varma känslor av både personal och barn. Vi blev hembjudna till Fam. Sherpa även denna gång. Trevligt att träffa familjen och där bli bjudna på god mat.
Mr. Mahesh visade oss inte bara runt på skolan utan tog oss även med på en promenad genom samhället Chota Mechia Busty. Många fina möten och upplevelser bland människor även där.

Från Jaigaon åkte vi vidare med bil till Kalimpong. En färd på slingrande vägar uppe i bergen. Hotellrummet vi tog in på hade en vidunderlig utsikt över Kalimpong. Så även Pine View plantskolan, full av sällsynta och vackra kaktusar. Mycket välskött och sevärt. Insidan har en panoramautsikt över staden Kalimpong.
Middagen på kvällen hos Kalimpongs minister Dawa Pakhrin var underhållande och lärorik.

Sedan gick färden vidare till Darjeeling med sina vackra teodlingar. Tiger Hill, till denna 2590 meter höga kulle drygt milen från stadskärnan åkte vi för att avnjuta den magnifika soluppgången över Kanchenjunga (Himalaya, 8568 meter). Vi lämnade redan med bil halv fem på morgonen. Men fick uppleva, med ett stort antal människor, den vackra soluppgången.
Vi besökte även Padaja Naida Himalaya Zoologiska trädgård. På detta Zoo kan man se de flesta av Himalayas djurarter.
2 timmars turen med den smalspåriga banan ”toy-train” mellan Darjeeling och Ghum var också en annorlunda upplevelse. Där gick tåget mellan husen i Darjeeling upp till det gröna och vackra Ghum.

Tågresan mellan Delhi och Varanasi där vi serverades mat nästan varje timme. I Varanasi bodde vi på ett hotell när floden Ganges. En upplevelse man aldrig kommer att glömma är den tidiga båtturen med den vackra soluppgången samt alla människor som gick ner från sina många ghats (trappor) som ledder ner till flodstranden till vattnet där de utför sina ritualer. Varanasi har en synkretisk tradition av muslimskt hantverk. Vi besökte en plats där man väver vackra silkestyger.
På kvällen fick vi uppleva en aarti vid flodstranden.

Med de glada och trevliga medresenärerna (Anneli, Peter och Nina) är det så mycket vackert och fint vi fått uppleva på denna resa tack vare Er, Tina och Kjell.
Ett stort tack från Anki och Bosse.

"En oförglömlig resa"

Vid floden ganges i Varanasi

Nu hemma från en 12 dagar resa med Swed-Asia Travels, den sjätte för oss. Så många intryck, händelser, möten, tankar och har svårt att smälta och processa allt
Det tar tid att förstå vad vi varit med om i detta land, Indien, som fortsätter fascinera oss med all sin mystik, tempel, färger, dofter, möten med vänliga människor och ceremonier! Efter fem år kunde vi åter möta vår indiska familj i Jaigaon och tillbringa några fina dagar med dem.
Besök på Kjell Borneland Academy (Swed-Asia Travels fadderskola), alltid så vackert mottagande av elever och lärare, med tal, uppträdanden och glädje. Vi fick möta våra nya fadderbarn och det blir spännande att följa deras skolgång.

Magiska upplevelser med soluppgång både vid Tiger Hill i kyla (Darjeeling) och i värme utmed Ganges flodbank (Varanasi). De heliga ceremonierna vid Ganges kvällstid, tågresor med ånglok och med lyxvarianten där vi alla passagerare möttes av en man som delade ut rosor som välkomstgåva! Under åtta h tågresa mot Varanasi serverades vi mat i alla dess former! Något för SJ?

Besök på udda platser, kremering utmed Ganges, silkesproduktion, heliga män, sjukhus och möten med intressanta människor ingår alltid i dessa resor! Proffsiga chaufförer och kunniga guider finns alltid på plats.
Kjell lotsar oss fram på plats med outsinliga kunskaper och erfarenheter. Tina på hemmaplan i Strängnäs löste allt med nya biljetter och logistik, ni är båda ett så proffesionellt team!
Boende, mat och utflykter så välplanerade av Tina och Kjell!

Vi är alltid i trygga händer och vet att ni löser allt som kan uppstå!
Bara att njuta och följa tillsammans med ett trevligt resesällskap, Bo, Ankie och Nina!
Stort tack för ännu en oförglömlig resa i Indiens fotspår!
Peter och Annelie, feb 2023

Tack Kjell och Tina för ännu en lyckad Wild Life resa.
Många Leoparder och Tigrar, precis som en Wild Life resa ska vara.
Det blir fler resor med Swed-Asia.
Tack Kjell o Tina för en fantastisk resa till Indien!!!
Jag såg flera tigrar!! Men jag kan se fler...
Min och Mammas resa till Indien var i särklass den bäst uppstyrda och roliga resa jag har varit med på.
Fantastiskta människor, god mat och helt otroliga naturupplevelser.
Jag är så tacksam!
Ha en riktigt god jul och ett fantastiskt gott nytt år!
GOD JUL och Gott nytt År önskar vi Er på Swed-Asia Travels och tack för en fantastisk resa som vi aldrig kommer att glömma.
Tigersafari Indien med Swed-Asia Travels Tiger Ranthambhore NP - Foto: Ulrik Alm

Hallå Tina på Swed-Asia Travels! Tack för ännu en fin resa!
Tack också speciellt till dig för dina uppmuntrande tillrop per telefon när jag på Kastrup var försumlig med növdändiga dokument för min avresa till Indien..

Bifogar utdrag ur dagbok (som finns att läsa här separat).

Önskar dig och Swed-Asia allt gott!
Hälsningar Ulrik, oktober 2022

Indien med Swed-Asia Travels Kristina i Indien med Swed-Asia Travels

Hej, och tack för en fantastisk och oförglömlig resa!
Det är mycket att smälta alla möten med djur och människor.
Kram till er båda!

Från en mycket nöjd Kristina
// oktober 2022

Vilken resa och vilket gäng vi var! Och Kjell, vår suveräne färdledare och genuine Indienkännare som på alla sätt bjöd oss på en storartad upplevelse bland tigrar och leoparder.
Tack också Tina för gediget förarbete och tack Kjell för allt arbete på plats.
Upplevelser i Indien med Swed-Asia Travels Sara i Indien

Bäste Kjell och Tina, Ett ENORMT tack för en oförglömlig resa och ett riktigt äventyr. Indien tog mig verkligen med storm och även fast jag länge har haft ett kall att upptäcka detta fascinerande land, hade jag aldrig kunnat tro att det skulle göra ett sånt avtryck som det faktiskt gjorde. Den här resan bubblar över av så mycket känslor och intryck. Från alla möten med människor, kulturer och religioner som vi har möts av, till alla de spännande och händelserika äventyr och platser vi har fått uppleva. Det är något som jag är ödmjukast tacksam för och kommer för alltid bära med mig dessa upplevelser och minnen.

Till Kjell
vill jag rikta ett speciellt tack för din inspiration att se på världen och människorna man möter. Du har verkligen tagit hand om varje resenärer på bästa tänk bara sätt, omtänksamt och nyfiket lärt känna dina resenärer och på ett påhittigt och utmanande sätt sett till att vi har fått ut så mycket mer av varje ögonblick. Jag ser fram emot att få återvända till Indien i ditt resesällskap.
Sara, februari 2020

Nu är vardagen åter och jag sitter vid mitt skrivbord. En väldig kontrast till de 10 dagar som vi rest runt i Indien. Att resa ger perspektiv, vilket både är utmanande och utvecklande. Vi har fått se och uppleva så mycket som vi inte ens kunde föreställa oss. Det är svårt att välja ut något specifikt, men rundturen med auto rickshaw i den gamla delen av Moradabad är något man aldrig glömmer. Vi är också väldigt glada att det gick att lägga in Taj Mahal i programmet vilket också var en upplevelse inte minst p.g.a. en mycket engagerad och kunnig guide. En extrabonus var också vår fågelguide Deepak som inte bara bjöd på sina specialkunskaper utan även på sig själv som person. Vår chaufför Mr Singh transporterade oss tryggt från A till B i den minst sagt kaotiska trafiken. Visst hade vi velat fånga tigern mer på såväl näthinnan som kameralinsen, men vi är ändå mycket nöjda med vår resa.
Indien och tigern finns ju kvar och det ger oss en anledning att återvända och gör det i så fall gärna med Swed-Asia Travels. Ett stort tack till dig Kjell för excellent färdledning och till dig Tina för att du ordnat allt på ett ypperligt sätt kring vår resa. Vi hoppas att vi ses igen.
Gruppresa med Swed-Asia Travels Leopard i Rajasthan - Foto Kristina S.

Har varit på en fantastisk resa i Rajasthan med Swed-Asia.
Med många oförglömliga upplevelser!
Vi har bott otroligt bra på annorlunda ställen. Och vi fick se leoparder!!
Stort tack till Tina och Kjell för en välordnad resa!
Kristina

Gruppresa med Swed-Asia Travels

Nyss hemkommen med många fina minnen från en fantastisk resa i Indien!
I nationalparken Corbett spanade vi efter tiger. Där finns även många fågelarter. Vi såg många påfåglar även en som dansade för oss. Vid floden Chambal åkte vi i en liten båt och där såg vi flera Gharialer (långnäbbad krokodil), men även sköldpaddor och sjöfåglar.
Kjell ordnade även en mycket bra guide så vi fick besöka ett av världens sju underverk Taj Mahal. Helt fantastiskt besök som man inte glömmer!

Gruppresa till Indien Chambal river

Trevliga medresenärer, fint boende och mycket god mat hade planerats med största omsorg för resan.
STORT TACK till Tina och Kjell som planerar och genomför så fantastiska resor. Jag längtar tillbaka och återvänder gärna!
Eivor Eklund (februari 2020)

Detta var min andra Indienresa med Swed- Asia Travels.
Den här gången var det Corbett och Chambal. I Corbett visade sig tyvärr inte tigern vara på sitt bästa humör en liten glimt på långt håll. I Chambal såg vi flera Gavialer och krokodiler.
Kjell, en inspirationskälla väcker alltid intresset för Indien. Jag som är fågelintresserad fick se 156 arter på den här turen tack vare Mr. Deepak en verklig fågelexpert i Indien. Mr. Deepak är ofta med på Swed-Asias resor.

Resor med Swed-Asia är alltid välorganiserade men kan också bjuda på överraskningar. Denna gång ordnade Kjell en visning av Taj Mahal som blev en av resan höjdpunkter. Jag ser fram emot nya resor med Kjell och Swed-Asia Travels.
Gruppresa till Indien Corbett nationalpark 2020
Gruppresa till Indien Lisbeth på leopardsafari i Indien

Jag vill tacka Swed-Asia för en fantastisk resa till Indien och Rajasthan i februari 2020.
Vilket bra arrangemang och vilket trevligt resegäng! Det är inte ofta jag har skrattat så mycket som jag gjorde under denna upplevelserika vecka tillsammans.
Höjdpunkten var ju naturligtvis att få se leoparder – och det fick vi ju också göra i Bera. Vilket ställe!
Att få bo på ett riktigt palats och med en äkta maharadja både till frukost och middag var ju något extra!
Är supernöjd med både boendet, safaris och alla övriga upplevelser under resan.
Jag har tidigare sagt att jag åker inte till Indien – nu vill jag åka dit igen! Afrika har fått en konkurrent.
Lisbeth Tjärnkvist (En mycket nöjd resenär)

Stort tack Tina och Kjelle! "Det blev upplevelser utanför alla andra upplevelser jag varit med om"
Är mycket glad att jag kunde följa med på denna fantastiska resa till Indien och Rajasthan. Så många fina upplevelser, minnen och gemenskap. Både natur, djur och kultur. Kjelle lovade att vi skulle få se leopard. Det fick vi uppleva i både i Jhalana och Bera. Kjelle håller alltid vad han lovar. Upplevelsen hos Bishnoi folket var också mycket positiv, hur de lever i samklang med naturen och djuren. Samt se deras fina arbeten de framställer i textil och keramik. Så det blev upplevelser som ligger utanför alla andra upplevelser jag varit med om. Överlag mycket hög hotellstandard och mycket god Indisk mat.
En stor eloge till den Indiske naturguiden Mr. Deepak som har stor kunskap om djur och speciellt stor kunskap om fåglar. Liten trevlig grupp och en mycket trevlig rumskamrat.
Min känsla under hela Indien resan var glädje och tack Kjelle för din omtanke om oss alla. Den resebyrå som jag tycker har bäst kännedom om Indien är Swed-Asia Travels som jag varmt rekommenderar.
Bosse Jansson, Strängnäs 2020

Bo Jansson: "min känsla är glädje"

Jag kommer alltid ha vackra och fantastiska minnen av ett färgsprakande förtrollande Indien, tack vare Kjell och Swed-Asia Travels! Mina besök i de olika byarna och hemma hos familjer var ovärderliga upplevelser. Precis så som jag vill- och önskar resa men som man inte kan boka eller planera på egen hand. Jag är tacksam och glömmer aldrig. Fantiserar om att få återvända i framtiden och helst av allt åter med Kjell som färdledare. Så himla trevligt också mellan de stora upplevelserna, så många givande samtal över god mat och dryck.
skräddarsydd resa i Indien Kent & John Alex på MC i Indiska Himalaya

Vi har hur många tack som helst till Tina & Kjell som har hjälpt oss med att få ihop resan. Alla dessa fantastiska människor som dom har över hela Indien/Nepal, som stöttar när vi behöver. Efter alla dessa år som Tina & Kjell har drivit Swed-Asia Travels så har dom hur många goda råd som helst... Jag visste vilka platser jag ville komma till och vips fick jag alla biljetterna serverade, och en perfekt fungerande resplan för mig och grabben – på motorcykel i norra västbengalen!

Med åren har denna resebyrå även blivit en ideell organisation med satsningar som byskolan i Jaigaon vi nu har varit på, för barn som annars inte kan få gå i skolan.

Största äventyret för mej var ju Kjells makalösa projekt, när vi körde två ambulanser hela den långa vägen genom Europa, Turkiet, Iran, Pakistan och tvärs över Indien till Kalimpong uppe i nordöst. Ambulanser som Rolle i Åkers Styckebruk hade renoverat och som vi överlämnade till behövande sjukhus. Ett par år senare blev det en likadan resa för mej, till Atlasbergen i Marocko. Sån ska en resebyrå vara.
TACK SÅ INNI HELLVETE MÔCKE KJELL & TINA! // Kent Österberg, Göteborg okt 2019

Egna äventyr på hög höjd i Indien - Swed-Asia Travels Ladakh, Indien

Tack Kjell och Tina!
Nu är vi tillbaka i Sverige efter en makalös resa! Vi har upplevt så mycket fantastisk natur och scenerier. Helt galna bergsvägar. Men otroligt duktiga chaufförer. Det var intressant att komma närmare den tibetanska kulturen. Och de människor vi har mött i olika sammanhang har varit vänliga och mjuka. Vår guide Deepak har varit en stor tillgång. Han har assisterat oss på alla tänkbara sätt och bidragit till att resan blev så lyckad. Vi har skojat mycket tillsammans. Deepak kändes som en god kamrat som man känt länge. Resans upplägg var mycket lyckat. Vi känner att vi har fått ut mesta möjliga av de dagar vi varit i Indien. Och vi kom upp till Khardung-la och fikade på världens (?) högst belägna café, och åkte vidare till Nubradalen och Pangongsjön!
Med vänlig hälsning Stefano och Britt-Louise, juni 2019.

Jag vill tacka Swed-Asia för ännu en härlig resa till Indien och Rajasthan. Det vart både Leopard, Tiger och Björn och allting var välordnat som vanligt.
Tack så mycket Tina och Kjell för ännu en underbar resa.
Tack Kjell och Tina för en oförglömlig resa till Indien.
I Sasan Gir såg vi lejon, i Jhalana leopard, i Ranthambhore tiger, björn och naturligtvis nya fågelarter hela tiden. Boende och mat fantastisk alla dagarna.
Det var min första resa med Swed-Asia Travels men absolut inte den sista!
Resor till Indien Auto rickshaw i Delhi

Som alltid en fröjd att resa med Swed-Asia Travels!
Tina och Kjell ordnade en verkligt härlig resa, med både det lilla extra vad gäller upplevelser och också den personliga omtanken om alla resenärer.
Extra roligt att besöka Chambal och göra flodsafarin, det var helt annorlunda mot allt vi tidigare upplevt i Indien.
Kära vänner, varmt tack från familjen Taranger, okt 2018

Tack Kjell och Tina!
Med glada och trevliga medresenärer har vi fått uppleva ett fantastiskt Indienarrangemang. Tigrar och elefanter för att nämna några av alla vackra djur vi såg på vår safariresa. Fantastisk natur. Nationalparkerna Corbett och Chambal river var riktiga höjdpunkter. Många fina upplevelser och minnen som vi kommer att minnas lång tid framöver. Ett av dem var glädjen att få träffa vårt fadderbarn på skolan Kell Borneland Academy och se hans hem. Vi blev trevligt bemötta överallt.
Kjell och Tinas kunskaper om detta vackra land är outstanding. De ordnar och fixar allt. HÖGSTA BETYG!
Tveka inte …. Res med Swed-Asia Travels, något Du aldrig kommer att ångra!
Åh vilken spännande Assamresa vi gjort! Den har verkligen innehållit mycket! Vi har sett alla vilda djur inkl många vackra fåglar. Guiden var fantastisk på att upptäcka djuren. Vi har haft spännande möten med tribles, en lunch i ett privat hem, dansare, rotarianer, skogsförvaltare mm! Vi är sååå nöjda!
Kram från oss alla lyckliga som får vara här!
Resor till Indien och Nepal På resa i Assam med Swed-Asia Travels
Under vår resa i Ladakh gick allting som smort!
På vandringen mot Rumbak-dalen såg vi (dvs upptäckta av våra fantastiska spanare) ett lodjur. Redan dagen därpå såg vi 2 snöleoparder på andra sidan dalen. Vi kunde följa dem under hela dagen. På em kom en tredje snöleopard gående nerför berget. Vi förstod att det var mamman till de två andra snöleoparderna. Och att de var på jakt.
Dagen efter kunde vi ge oss av mot Ulley där ibexen väntade. Den fortsatta färden bar oss till sjöarna vid Tso Kar. Tältläger på 4500 meters höjd i ett fantastiskt landskap. Många vildåsnor och argalifår. Alltsammans var välorganiserat. Mat-tältet hade tom uppvärmning och maten lät sig väl smaka.
En resa att rekommendera!
Hemma från en skräddarsydd vandringsresa till Nepal.
Poon Hill och Mardi Himal var på programmet. Swed-Asia Travels hjälpte till med planering mm. På plats fick vi guide och bärare som var helt fantastiska. Dom gjorde allt för att vi skulle ha det bra och lyckades verkligen! Guiden kom med förslag på små ändringar i vandringen, eftersom vi ”gick fort och bra”, som visade sig vara guldkorn.
Guiden var intresserad av att ge oss den bästa upplevelsen och stämde noga av med oss. Marilou fick vid två tillfällen vara med och laga mat vilket hon tyckte var mycket trevligt. Vi kan varmt rekommendera Swed-Asia och deras samarbetspartner i Nepal.
Resor till Nepal Tomas & Marilou delaktiga i matlagning i Nepal
Ännu en resa till Indien med Swed-Asia Travels..
En vecka i Västbengalen med Kjell, Annelie och Peter Westerberg. Så vitt skilda upplevelser och möten som vi har fått dela.
Glädjen och värmen från personal och barn på "Kjells skola". Dans och sång. Högtidliga tal. Gästfriheten i indiska hem och inte minst vi fyras trevliga gemenskap.
Tack!
Resa till "Indiens vilda katter" med Swed-Asia Travels!
Tack Tina för att du har ordnat allt arbete med logistik ”bakom kulissen” till ännu en fin och smidig resa... Kjells insatser ”i fält” är naturligtvis också värt allt erkännande; all kunskap, alla kontakter och hans sätt att ta hand om oss resenärer. Ja, resan var lyckad på alla sätt. Vi hade ju också tur att se alla “favoriter”; Lejon – Tiger och djungelkatt - inte minst tack vare duktiga guider/spårare och skickliga chaufförer.
Hotellen har varit i bästa klass med god service. Och maten! Vansinnigt gott och i överflöd. Vår lilla grupp bestod av trevliga medresenärer och god humor, även där lyckades ni!
Unika resor till Assam Indien Fantastiska möten i Assam - Foto: T Wallén
Vi var i Indien igen i slutet av november. Nu, efter jul- och nyårsfirande med släkt och vänner har vi kunnat landa och smälta våra nya upplevelser! Vi hade en fantastisk resa där Swed-Asia Travels tog oss långt bortom turiststråken där vi ofta var de enda västerlänningarna! Vi har aldrig tidigare blivit så noga granskade!
Färdledare Kjell frågade oss om någon därhemma skulle förstå vad vi har upplevt?... Nej, svarade vi och vi förstår nog inte det själva! Tidiga mornar, nattåg tillsammans med hundratals indier, elefantritter i gryningen, noshörningar, vattenbuffel, naturupplevelser, ständigt te-drickande i små kiosker, bilfärder, besök i flera tempel, båttur på Brahmaputra och ett oförglömligt besök i Byn Maibong! Tidig gryning i Kaziranga nationalpark, en så vacker plats att ha fått vistas på i några dagar.
Tusen tack till Kjell, Tina och Swed-Asia Travels för en oförglömlig resa som bara växer och växer!
Och tack till alla trevliga medresenärer som gjorde resan så rolig och fylld av gemenskap!
vandringsresa i Bhutan Good morning Bhutan.. Photo - Mrs C Larson

Report from 3 happy Swedish trackers in Bhutan:
Thank you Mr Andrew in Bhutan and Swed-Asia Travels, Sweden for an exceptional well planed trip to Bhutan nov 2017. The combination of tracking and culture where perfect due to excellent work by Tina in Sweden and guides in Bhutan.
We started in Paro for culture and then sat off for Druk Path Trek, 6 days tracking in this wonderful mountains and a spectacular nature. We slept very confortable in tents and were served fantastic food from the kitchen-tent! It was a wonderful feeling when we reached 4400m and felt that we were on the roof of Himalaya!
One of us had small problem with the height but were well treated by the guide and managed to reach the highest point. We finished our Bhutan tour with one day in Thimphu, and got to know more about the culture and religion of Bhutan.
We can really recommend you to contact Swed-Asia Travels for planing your visit to this small and unexplored country and mixing the visits to monasteries and museums with the exercise of tracking.  -We will be back!
Pam, Johan and Cattie/Sweden

” Wildlife Assam”
Ännu en gång har jag gjort en magisk Indien resa med Kjelle (Swed-Asia Travels). Har varit med om så otroligt mycket på kort tid och så såg jag resans höjdpunkt en noshörningsunge busa runt med sin mamma i djungel. Jag var alldeles lyrisk. Tårarna rann och Indiska skogvaktaren som var med fundera nog.
Sagolikt god mat och trevligt folk i detta färgrika land. Jag vill bara ha mer av detta så absolut måste det bli en tredje resa med bästa Swed-Asia Travels!
Tack alla som var med och Tina för all ”hemma service”.
Gruppresa till Indien Johanna i Indien 2017 - Foto: Swed-Asia Travels
Kulturresa till Indien Dorry i Indien 2017

Wild life & äventyrlig tågresa i Assam!
Swed-Asia Travels ni ger mig det bästa av det bästa! Jag har tidigare rest på egen hand i Indien och vet att allting kan hända… Er kännedom om landet är enorm och er noggranna planering gör att jag som resenär bara kan njuta av äventyret framför mina ögon!
Resan i New Delhi, Guwahati, Manas, Kaziranga och Haflong har ibland varit tufft och ansträngande men också helt fantastiskt! Det här är min fjärde resa med Swed-Asia, det säger väl allt!
Från djupet av mitt hjärta; Tack Tina & Kjell!
Dorry Nordström, november 2017

Lyrisk efter en fantastisk upplevelse i Bhutan - Kort & gott; Väl värt en resa med Swed-Asia Travels! Mer välplanerat får man leta efter…
Tigersafari i Indien Foto: Tomas Wallén Indien, mars 2017

Vi reste till Indien i mars 2017 fulla av förväntningar men ändå med en förståelse att det inte är lätt att få se de vilda djuren.
Först möttes vi av Kjell och ett färgstarkt Delhi som sprudlade av aktivitet! Ranthambhore Nationalpark var mycket lugnare och The Farmhouse var det perfekta stället att vila ut och sortera intrycken på! Vi hade inte kunnat få det bättre och vi hade aldrig kunnat tro det vi fick uppleva. Sammanlagt tio vackra tigrar!
Höjdpunkten var parningen vi fick betrakta! Tårarna trillade! Ett stort, varmt tack till Kjell för ditt engagemang och tålamod och för allt du ordnade för oss! Tack Tina för all hjälp före resan. Detta sammanlagt kommer att bli ett fantastiskt fint minne!
Tomas & Katarina Wallén, mars 2017

Återigen en fantastisk resa med Swed-Asia Travels, förra gången var i mars 2016, i Corbett nationalpark i Indien. I år var i Sasangir nationalpark, känt för de sista lejonen i Asien och vi fick bra utdelning, 8 st.
Resan gick vidare till Ranthambhore där vi såg leopard och tiger av de stora kattdjuren. Alltid en mäktig syn! Vi såg även läppbjörn samt krokodiler och många andra djur samt fåglar.
Med Tina och Kjell handplockas det bästa av det bästa. Exklusivt boende, lite kultur, besök hos en lokal familj där man spelade och sjöng för oss bidrog till resans höjdpunkter. Storslagna byggnader och natur finns kvar på näthinnan.
Mycket trevligt ressällskap bidrog till att göra resan oförglömlig. Guiden och chauffören vi hade i Ranthambhore kommer jag aldrig att glömma. Inte bara experter på sitt område, utan även humor och socialt samspel utöver det vanliga.
Nu ser jag fram mot resan till Assam i november med Swed-Asia. Där kommer 5 av 6 från ”Dream-team gänget 2016” att delta.
Guys, can’t wait!
resor till Indien med Swed-Asia Travels Asiatiska Lejon i Gir, Indien - Foto: Lolo Hawkins
Wild-life med lejon och tiger i Indien!
I Sasan Gir sitter vi i jeepen med spända sinnen på span och så plötsligt dyker hon upp, lejonhonan, som från ingenstans och passerar på mycket nära håll. Hon är vacker och det blir en andäktig upplevelse! Total blev det 8 lejon vi fick se. I Ranthambhore fick vi uppleva ett unikt ögonblick, en leopardhanne på 2,5 meter (inkluderat svansen. Det sägs att de är svåra att upptäcka, så vi hade stor tur! En tigerhona ligger i vattnet där hon lät sig betraktas i hela sin skönhet! Och precis innan det är dags att lämna parken ser vi en sloth bear/läppbjörn lufsa omkring! Jag känner mig överväldigad och har svårt att hålla kameran stilla.
En välorganiserad resa med varierat program och bra boende och kunniga guider. Att ha Kjell som färdledare är en stor förmån! Du bjuder generöst på din stora erfarenhet och kunskap som verkar vara outsinlig! Stort tack Tina och Kjell för ännu en oförglömlig resa! Swed-Asia Travels levererar!
Tigersafari i Indien med Swed-Asia Travels Team Lejon & Tiger 2017

Det känns svårt att uttrycka det vi vill säga med bara ett "varmt tack". Kortfattat; ni båda och resan har varit fantastiska!

"Fantastisk researrangör med stor kunskap och erfarenhet som eftersträvar att ge varje resenär en unik och oförglömlig upplevelse. Personlig och förstklassig service och stort engagemang.

Efter att själv ha rest med Swed-Asia Travels i 17 dagar tillsammans med min man, kan jag bara konstatera att resan och Swed-Asias insats överträffar såväl mina förväntningar som förhoppningar på alla plan. Vi blev oerhört väl omhändertagna såväl före som under resan.
Andra resenärer som rest med Swed-Asia Travels som jag träffat verkar dela vår upplevelse och det förefaller att finnas många återkommande kunder.
STORT och varmt tack till team Swed-Asia; Tina och Kjell!"
Wild life i Indien med Swed-Asia Travels Anna & Mattias i Indien
Med Swed-Asia Travels blir det ingen dussin-resa...

Läs Lisas resedagbok från okt/nov 2016

Volontärresa till Indien Lisa möter sitt fadderbarn i Indien - Foto: Swed-Asia Travels
Tusen miljoner tack för en fantastisk resa i Bhutan!
Intrycken från de tio dagarna i och i närheten av Bhutan fortsätter att lysa i mitt sinne, de bleknar inte lika snabbt som efter andra resor jag gjort. Soluppgångarna över Himalaya, aftonbönen i klostret och mötena med andra människor lyser som juveler i mina tankar och vardagen här hemma känns på något sätt också förändrad...
Tack Tina för att du på ett så proffisgt och samtidigt inkännande och närvarande sett ledde vår lilla expedition!
”Tiger i Corbett” - En upplevelseresa som har allt.
Under Kjells utmärkta ledning och med hans djupa kunskap om Indiens natur och kultur har vi fått möjlighet att höra sambarhjortarnas varningsskall inför efterlängtade tigermöten, uppleva Ganges med sitt myller av människor och religiösa ritualer, besöka sikhtempel i Delhi och njuta av färger, dofter och indisk vällagad mat.
Tack!
Safari i Indien med Swed-Asia Travels Christina på Tigersafari med Swed-Asia Travels
Safariresa i Indien "Lolo" på Tigersafari i Corbett - Foto: Swed-Asia Travels

Tack Swed-Asia, Kjelle och Tina, för en oförglömlig safari i Corbett nationalpark. Fantastiskt organiserad, oförglömliga upplevelser både med djur, natur och inte minst människorna.
Tack även till mina medresenärer som delade allt med humor och entusiasm.
Det blir fler resor!
Lolo Hawkins. Mars 2016

Tigersafri resa i Indien Ove Westman i Corbett nationalpark - Foto: K Borneland

Jag vill tacka Kjelle och Swed-Asia Travels för en oförglömlig tigerresa till Corbett.
Bra Medresenärer och Guider som gjorde att vi kom Tigern riktigt nära.
Så tack Swed-Asia Travels, det blir fler resor med er!
Ove Westman, Luleå
Mars 2016

”Tigerspår i Indien” med Swed-Asia Travels!
Andra safariresor som jag har gjort förbleknar i jämförelse med denna Tigersafari i Corbett Nationalpark i Indien. Välorganiserad, annorlunda och med en fantastisk guidning!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Tveka inte, res med Swed-Asia Travels!
Safari i Indien Dorry i Corbett nationalpark 2016
återvända till Indien Jessica i Indien med Swed-Asia Travels

Lyckat besök på "mitt barnhem" och rundresa i Indien!
Jag och min familj vill tacka Swed-Asia Travels för att ni har planerat en sådan fin resa för oss till Indien! Inte ens i våra drömmar kunde vi förseställa oss hur mycket vi skulle få se. Detta är tack vare Swed-Asia Travels. Vi känner att vi har blivit lyssnade på när det gäller våra önskemål om upplevelser. Äntligen fick vi se det sagolika Indien som har varit så efterlängtat!
Tack från Jessica Lindher med familj, Malmö 2016

Lyckad återvändarresa till mitt barnhem i Indien!
Jag vill verkligen säga tack till Swed-Asia Travels för eran otroliga hjälp med min resa. Jag har mycket med mig hem... och för första gången i mitt liv så känner jag mig hel som människa.
resor till asien Sumobrottning i Japan

Tack Tina och Swed-Asia Travels för välordnad resa till Japan!
Vår upplevelse var fantastisk.
// Kenneth 2015

Fantastisk resa i Indien & Bhutan!
Efter en vecka på hemmaplan är tankarna ändå väldigt mycket kvar i Indien och Bhutan. Det var en stor och fantastisk resa med upplevelser både nära det nära livet och ”näradödenupplevelser”. Återkommer gärna till minnen av skolbesöket, möten med tiger, trekkingen och livet runt 4000-meterstrecket, härliga middagsupplevelser och mera. Det tar ett tag att leta igenom minnena och smälta det hela. Vi var ju där!!?
Tack ALLA för att just Ni var med och tillförde trivsel, trygghet och vänskap i gänget. Det gjorde resan!
Kjell och Tina på Swed-Asia Travels; Det är bara ni som kan göra en sån här resa för oss från början till slut, sköta om oss och se till att vi får bästa möjliga närvaro i alla miljöer och väldigt skojigt tillsammans. Coolt! TACK!
Resa till Bhutan Trekking i Bhutan 2015
Minnen vi kommer att glädjas åt och må gott av länge!
Vår resa i Indien & Bhutan var en helt makalös resa i fantastiskt sällskap. Så här i efterhand känns allt nästan för bra för att vara sant.. Vi hade inte kunnat drömma om bättre. Jag visade lite bilder på jobbet i fredags. Alla frågade: Var ni verkligen så NÄRA tigrarna??
Minnen av något alldeles fantastiskt och omtumlande.
Vi hade en fantastisk reseledning och blev ett sammansvetsat gäng som verkligen uppskattade resandets i sig! Nu trekkar vi i drömmen på natten, sorterar bilder på kvällarna och terroriserar vänner och arbetskamrater med reseminnen.
Kort och gott, vi är mer än nöjda med vår resa till Indien & Bhutan. Tack Kjell o Tina på Swed-Asia Travels.
Vandra i Bhutan Team "Snowman" i Bhutan
Lyckad matresa i Indien!
Jag vill tacka för en fantastisk resa till Indien. Förväntningarna var höga och de infriades med råge. Allting flöt smidigt, vilket inte är en självklarhet på en sådan här resa i detta speciella land. Upplägget var väl uttänkt.
Kjell är en alldeles unik ciceron. Hans kunskaper är outtömliga, och han är ett väldigt trevligt resesällskap. Tack vare hans kontaktnät fick vi se så mycket mer av människor och miljö än annars hade varit möjligt. De lokala representanterna Vikas och Vishal var också trevliga bekantskaper. Chaufförerna var mycket kompetenta, vilket kändes bra. Trafiken är ju en aning rörig... Hotellen höll bra standard.
Maten var riklig och mycket god. Inga missöden hände trots att vi rörde oss så mycket. Resan gav mersmak på Indien.
Matresa i Indien Tomas t.v i bild på Matresa i Indien
Vi har haft en fantastisk resa i Nepal!
Allt i arrangemanget har fungerat perfekt som vanligt genom Swed-Asia Travels med transporter och kontakter trots problemen i Nepal med blockad av bensin och gas.
Vi vill ge extra eloge till vår fantastiska guide Bhuwan och bärarna Khit och Kushal under vår Mardi Himal trekking. Lisas, Marianne och Monicas guide på Ghandruk trek var också mycket bra.
En jättebra resa till Mongoliet!
Episk resa genom både stepp och öken. Det kändes som resan bjöd på allt vi hade förväntat oss och lite till. Vi fick b.la. uppleva en riktig sandstorm, klättra upp på höga sanddynor i solnedgången och besöka Flaming Cliffs där de första dinosauriefossilerna i Asien hittades. Häftigt att träffa många av de gästvänliga nomaderna i vildmarken och se hur de lever och sköter sina djur. Välarrangerad resa, med trevligt boende i jurtor och hög servicenivå.
Tack till Swed-Asia Travels för allt!
Resa till Mongoliet Martin & Louise på safari i Mongoliet, 2015
Resa till Mustang med Swed-Asia Travels

Varför vi valde Swed-Asia Travels.. I början på juni 2014 satt vi och tittade i resetidningen Vagabond som hade listat de 25 bästa äventyren över hela världen. Bland dessa fanns en vandring till Upper Mustang, något som vi fastnade för. Vanligtvis brukar vi alltid resa på egen hand men i detta fall med behovet av nödvändiga tillstånd, flera inrikesflygningar, guide och bärare valde vi att söka en lämplig resebyrå.
Valet föll på Swed-Asia Travels, något som visade sig vara perfekt. Allt från den första kontakten med Kjell och Tina, besöket i Strängnäs för information en månad innan avfärden, till mottagandet i Kathmandu av Mr Gyan, Adventure Treks Nepal, fungerade suveränt.
Vandringen med den alltid lika vänlige guiden Lalit och Purna, som bar vår packning var en upplevelse för livet. Vi vandrade genom ett kargt dramatiskt landskap med blå- och rödskimrande bergsidor, genom byar med bevarad tibetansk kultur, fram till den gamla huvudstaden Lo Mathang. En fantastisk och välorganiserad resa som vi önskar att fler kunde få uppleva.
- Tore & Ann-Marie, Tranemo maj 2015

Vandra i Mustang Tore & Ann-Marie med guide, bärare i Mustang 2015
Förstklassigt med Swed-Asia Travels i Bhutan!
Absolut förstklassig researrangör och förstklassig guidning i Bhutan! Högsta betyg!
Tveka inte... res med Swed-Asia Travels!
En fantastisk Vietnamresa!
Vår vietnamresa var en av de bästa vi gjort! Så välorganiserat och proffsigt. Ett superhärligt bemötande från alla och varje upplevelse är unik. Vi är så nöjda och glada över vårt val; Rundresa från norr till söder i Vietnam, skräddarsytt av Tina på Swed-Asia Travels.
Stort tack!

”11 dagars Tigersafari i norra Indien”. Verkligen en mycket välordnad resa där mycket intryck skulle smältas och hinnas med. Prinsessor, Tigrar och elefanter för att nämna några av alla intryck. Fantastiskt trevligt folk trots fattigdom. Vi blev bra bemöta överallt. Kjelles kunskap om detta vackra land är outstandig. Resan hade inte blivit detsamma om han inte varit med och ordnat och fixat allt. Hit måste vi absolut resa igen.

Johanna & Ann-Charlotte, Örebro 2015

Tack för ett mycket bra arrangemang i Indien!
Våra tre nätter och nästan fyra dagar i Chambal var en riktig höjdpunkt. Enormt fina naturupplevelser, bra mat och skön avkoppling. Området som sådant var ju dessutom perfekt för barnen som kunde springa helt fritt i skogspartierna runt lodgen och speja efter påfåglar, leka bland träden och bara ha kul. Mr Singh var också en ytterst bra bilförare som vi verkligen gillade!
Framföra vår uppskattning till Mr. Vishal och hans gäng i Delhi. Än en gång tack för all hjälp och att ni varit så raska och raka i all kommunikation. Barnen var väldigt noggranna med att det inte fick dröja fyra år igen till nästa Indienresa med besök i Ujjain.
Resa till Indien Familjen Hogmark, Taj Mahal Indien
Häftig trekking till Annapurna Basecamp!
Vi vill tacka Swed-Asia Travels som med kort varsel lyckades anordna en spännande och upplevelserik resa till Nepal för oss. Trekken till Annapurna Basecamp bjöd på storslagna vyer och möten med många härliga människor. Vi fick även en personlig och nära kontakt med vår muntra guide som gav oss utmärkt service. Tack!
Vandring i Himalaya Martin & Napoleon i Nepal
Vi har nu kommit hem från en fantastisk resa till Indien. Vi måste tacka er på Swed-Asia Travels för all hjälp med att ordna så vi fick uppleva & upptäcka det vi ville på vår resa till Agra och Delhi. Vi bokade två extra dagar med er guide Mr Lal som var perfekt och visade oss Delhi på ett fantastiskt sätt. Vår chaufför var oerhört duktig och vänlig. Honom skall ni vara rädd om..
Tusen tack!
En fantastisk resa i Nepal!
Tack för en fantastisk resa i Nepal. Vi har fått delta några dagar i en byskola i Hemja, och upplevelsen av det ”riktiga” Nepal och möten med människor där, både barn och vuxna, är minnen för livet. Vi har utforskat Pokhara och Kathmandu med omnejder och inte minst gjort en hisnande vandring i Himalaya. Alla arrangemang fungerade perfekt och vi uppskattar särskilt den personliga servicen på plats som på ett effektivt och tryggs sätt tog hand om våra önskemål.
resa till nepal Joachim, Amanda och Amelie på vandring i Nepal
Nepal, ett fantastiskt land med mycket färg och vänliga människor. 14 intensiva dagar blev det med bl.a. River Rafting, vandring i ett vackert bergslandskap runt Annapurnas snöklädda berg omgiven av Rododendron skogar och gulliga små tehus längs med vår vandringsled, Djungelsafari i Chitwans Nationalpark, både med Jeep och på elefant ryggen. Fick se både Pansarnoshörningen och en Kungskobra, Häftigt !! samt många fina fåglar och Krokodiler mm. Vande sig så småningom vid att elefanten ingick som en naturlig del av fordonsparken på by gatorna. Vi fick även uppleva storstaden Khatmandu med dess tempel och palats där det myllrade av liv dag som natt. Våra guider och bärare var fantastiska på många sätt, de tog hand om oss och ingenting var omöjligt.
Tack Swed-Asia Travels för att ni gjort detta äventyr möjligt för oss och tack till våra guider som med sitt stora kunnande, genuina intresse och stora kunskaper bidragit till att detta blir ett oförglömligt minne för livet.
Resa till Nepal Ek & Thoudal på "river rafting" i Nepal 2014
Vi vill tacka för en väl planerad och arrangerad resa till Nepal. Vi har verkligen inget att klaga på. Alla våra guider och bärare har varit så himla bra och hjälpsamma. Bra hotell och bra mat. Måste också säga det att  det nepalesiska folket är nog de trevligaste vi har träffat. Så vi kommer garanterat att göra reklam för Swed-Asia Travels till våra vänner.
Resa till Nepal Ek & Thoudal med bergsguider i Himalaya
Tack för ett bra researrangemang till Bhutan!
Det var häftigt att äntligen få en så efterlängtad resa realiserad. Höjdpunkter var att få se det berömda Tiger's Nest och de många magnifika vyer som Druk Path Trek bjöd på.
Mycket duktiga guider och personal i fält, kändes som en riktig premium-upplevelse. Ett lyckat koncept som även inkluderade dagar i både Paro och huvudstaden Timphu där vi fick ta mer del av den inhemska kulturen. Logistik och transport fungerade perfekt!
Vandring i Bhutan Martin & Jan på trekking i Bhutan
Stort tack till Swed-Asia Travels!
Nyfiken och förväntansfull med en viss oro i kroppen bestämde jag mig för ett år sedan att följa med på Swed-Asia Travels gruppresa till Nagaland. Med tre terränggående jeepar tog vi oss från söder till norr genom hela delstaten som är Indiens sista utpost i öster med gräns mot Burma och Kina. Aldrig trodde jag att den här resan skulle passa mig så perfekt. Den var omtumlande och strapatsrik. Människorna extremt vänliga. God mat och 17 dagar med strålande sol. Många höjdpunkter fanns under hela resan där vi bland annat fick träffa de f.d. huvudjägarnas kung och Burmas hövding för samma folkslag (Konyak). I Mon klev vi över gränsen till Burma och plötsligt hade jag även lagt Burma till min agenda..
Tack för en lyckad Keralavistelse!
Nu åter från Indien. Stort tack till ett mycket bra arrangemang för Keralavistelsen. Allt fungerade perfekt. Vi tillbringade först en vecka i Madhya Pradesh där vi besökte nationalparkerna Bandhavgarh och Kanha. Jättefina parker. Vi såg tiger vid fem tillfällen och slotbjörn vid ett tillfälle! Även utanför nationalparkerna är Madhya Pradesh mycket vackert. Därefter begav vi oss till Kochi och Kerala där de lokala Swed-Asia representanterna tog emot oss. Kerala är mycket annorlunda än andra delar av Indien som vi besökt. Mycket mer välmående, mindre kaoitiskt, mer västerländskt. Teodlingarna i Munnar magiskt vackra. Hela arrangemanget fungerade perfekt. Hotellen var mycket bra. Favorit var Tall Tree resort i Munnar. Hotellet ligger inbäddad i en fantastisk grönska långt upp i bergen. Här skulle man kunna stanna flera dagar för att botanisera eller bara sitta med en god bok i trädgården. Även Fort House i Kochi var väldigt mysig. Resteranade hotell och husbåt var också utmärkta.
Vår Indienresa var en dröm som gick i upplevelse!
Som yogalärare har jag, Katharina, längtat länge efter att besöka yogans hemland. Resan blev precis så fin som vi önskat och gav mersmak, vi planerar redan vårt nästa besök.
Allt flöt helt perfekt, resa, transfer, hotell och guider. Vi startade med en underbar vecka på ett resort en mil från Kovalam. Där njöt vi av bad, yoga, meditation, massage och fantastisk mat. Därefter gick resan vidare till Alleppey för två dygn på husbåt längs floderna, Back Waters, en magisk tur. Vi avslutade med några dagar i Cochin där vi bla upplevde en intressant och underhållande guidad sightseeingtur. Staden bjöd även på yoga, shopping, härliga restauranger och färgrikt gatuliv.
Tusen tack Swed-Asia Travels för ett helt suveränt upplägg och arrangemang.
Tack till Swed-Asia Travels för en fantastisk vandringsresa till Nepal som jag och min son Patrik genomförde under november 2013.
Patrik fyllde 40 år, och som födelsedagspresent ville jag ge min son en annorlunda upplevelse i Nepal i form av en vandring till Annapurna Base Camp (4 130 meter).
Året innan var jag i Nepal med Kjell och blev väldigt förtjust i landet och människorna. Jag bestämde mig för att återvända, och lät Swed-Asia Travels arrangera en vandring i Himalayas snöklädda berg. Allt fungerade perfekt under hela resan och vandringen var oslagbar. Upplevelsen vi fick kommer vi aldrig att glömma.
Ett stort tack till Tina och Kjell på Swed-Asia Travels.
resa till Nepal Patrik & Kent Legersjö i Himalaya, Nepal
När jag för mina svenska vänner berättar om Indien så dallrar luften ofta med en blandning av mystik, sagostämning, förundran och förväntan av att få veta mer. Under samtliga fem resor jag gjort till djungelbokens värld med Swed-Asia Travels har jag på nära håll upplevt ett flertal tigrar framför min väl använda fotoglugg.
Som alltid strax före gryningen i de nationalparker jag besökt har jag fått mina bästa filmsekvenser och fotografier på dovt morrande tigrar strax intill våra jeepar.
Swed-Asia Travels tigerexperter har bidragit till att jag varje gång under mina resor kunnat filma tigrar vid vattenhål, i högt gräs, eller nära jeepen i konfrontation med sambarhjortar. Vilka chanser som gått förlorade för de som ännu inte rest med Swed-Asia Travels till djungelbokens värld.
Tack Kjell & Tina för välarrangerade resor & upplevelser!
Wild Life Safari in India by Swed-Asia Travels Yngve Nilsson på safari med Swed-Asia Travels
Ädelstensresa i Indien
Swed-Asia Travels arrangerade en ädelstensresa till Rajasthan i norra Indien för Sveriges Gemmologiska Riksförening. Vi var 12 entusiastiska personer som åkte iväg, och det blev en intensiv vecka vi aldrig kommer att glömma. Tina och Kjell hade lagt mycket tid på förberedelser för att få alla tillstånd som behövdes för att vi skulle kunna besöka diamanthandlare, ädelstensslipare, smyckestillverkare och juvelbutiker. Detta varvades med mycket annat som tempelbesök, färd genom Delhis små gränder på cykelrickshaw, elefantridning upp till Amber Fort och vi fick även se det fantastiska Taj Mahal. Vi besökte städerna Delhi, Jaipur och Agra, och under bussfärderna delade Kjell med sig av sina gedigna kunskaper om Indien och dess kultur.
Allting var perfekt organiserat och Kjell med sin kunskap och entusiasm och med sina duktiga och pålitliga medarbetare gjorde vår resa till en helt fantastisk upplevelse.
resa till Indien Sveriges Gemmologiska Riksförening på studiebesök i Indien - Fotograf: Swed-Asia Travels
Tack Tina och Kjell för en 12-dagarsresa till Nepal fylld av fina och omväxlande upplevelser!
Från myllrande gatuliv i Kathmandu till gungande elefantritt över floden in i djungeln, jeepsafari med fåglar, krokodiler, ormar och som kronan på verket en pansarnoshörning som lunkade framför oss och en leopard som lugnt kissade på vägen framför jeepen. Forsränning, som för en nybörjare var oerhört spännande men ändå kändes trygg. Färd i träkanot bland krokodiler. Och mycket mer… Vidare till Pokhara, och äntligen fick jag se Himalayas toppar, så vackert! Utöver storslagen natur var mötet med människor i en för mig ny kultur, dess byggnader och olika religioner en fantastisk upplevelse.
Alla ni som bidrog till detta, Tina, som alltid lika vänlig svarade på möjliga och omöjliga frågor före resan, fixade biljetter efter våra önskemål, de duktiga och trevliga lokala guiderna, de skickliga chaufförerna, mr Gyan Karki som mötte oss och vinkade av oss i Kathmandu och bjöd tillsammans med sin familj på en fantastisk nepalesisk måltid i sitt hem, och Kjell som med fast hand lotsade oss genom resan.
Allt klaffade perfekt! TACK!
Resa till Nepal Kerstin i Nepal
Hej Kjell & Tina!
Från familjen Larsons sida vill vi rikta ett ofantligt stort tack till er för underbara dagar i Indien! Det har helt klart varit en utmaning att hitta tillbaka till vardagen i Stockholm och det är med avund vi följer er som fortsatt resan i Indien, Kina och Nepal. 
Kjelle - att vi fick vara med och fira din födelsedag i Indien är en resa vi alltid kommer att minnas med stor glädje!
Återigen stort tack till alla!
Många kramar,
Johan, Catharina, Joakim & Richard Larson
Upplev Indien med Swed-Asia Travels Familjen Larson framför Amber Fort, Jaipur
En fantastisk resa till Indien!
Det var sannerligen en helt fantastisk resa vi gjorde; Jag och min fru Jenny. Vi vill återigen tacka för Kjelles och Tinas generositet, arrangemang och engagemang! En oförglömlig resa med många intryck, foton och minnen som vi fortfarande suger på. 
Att dessutom i Ranthambhore få följa de indiska tigrarna på det sättet vi fick var helt klart en riktig höjdpunkt under resan.
Gåvan till skolan ” Kjell Borneland Academy” hoppas vi kommer "The Borneland kids" väl till pass.
Vi vill tacka SwedAsia travels för en magnifik upplevelse i Nepal. Den erfarenhet som Kjell och Tina har av att arrangera resor i denna exotiska del av världen är ovärderlig. Bättre arrangemang kan vi inte tänka oss. Blandningen av upplevelser, strapatser, kultur, obeskrivliga naturupplevelser, mycket skoj och underhållning, djupaste allvar, shopping samt även stor portion Nepalesiskt vardagsliv är nog omöjlig att överträffa. Förmånen att få ha Kjelle och Tina som ciceroner med på denna resa gjorde detta till en oförglömlig upplevelse. Alla arrangemang var förstklassiga och det märktes att stor möda hade lagts ned på att vi skulle få ut det bästa och mesta möjliga av vår resa. Ett stort och mycket varmt tack till Kjelle och Tina, hoppas att ni kan hjälpa oss med fler upplevelser i livet!
Resa till Nepal Peter & Birgitta Gillberg på rundresa i Nepal
Hej Tina,
Nyligen hemkomna från Kambodja och Vietnam, som har varit en helt fantastisk upplevelse. Så enormt mycket vi hunnit med att uppleva på dessa tre veckor och detta tack vare en föredömlig planering från din sida. Att hinna med 8 flygningar, 4 båtturer, 1 bussresa och ett antal minibussturer med egen guide och chaufför där allt fungerat till 100% är mycket imponerande. I mellan geografiska, historiska och kulturella kunskaper har vi ju hunnit med avkoppling och härliga havsbad. Väl avvägt program! Mycket duktiga och trevliga guider. Bra chaufförer i dessa svårkörda länder. Väldigt bra hotell. Att sedan ha turen att få uppleva kinesiska nyåret med all sin blomsterprakt och firande var ju bara det värt resan. Jättemånga tack från två väldigt nöjda resenärer.
Tack för en fantastisk välarrangerad resa till Bhutan och Nepal med massor av minnen för livet. Det vi upplevt har överträffat alla våra förväntningar; hisnande landskap, obeskrivligt vackra byggnader, spännande kulturer och, inte minst, möten med människor som vi aldrig kommer att glömma. Vår rundresa i Bhutan var som att komma till en helt annan värld. Höjdpunkterna var många så som Chhimi Chakhang (Women´s tempel), Phungthang Dechenphordang (dzongen i Phunaka) och så klart Tiger's Nest. Kontrasten var slående när vi efter 5 dagar var tillbaka i Nepal och Kathmandus tempo och aktiva stadsliv. Pokhara (Nepal) och vandringen till Annapurna Base Camp var även det en upplevelse vi aldrig kommer att glömma.
Stort tack för minnen för livet!
Vi är mycket nöjda med vår resa och fantastiska upplevelser i SIKKIM!
Särskilt vill vi framföra följande:
          Alla tider hölls
          Alla chaufförer ingav förtroende
          Alla guider var kunniga och trevliga
Stort tack till Swed-Asia Travels för att vår resa i Sikkim och Västbengalen hösten 2011 blev trygg och upplevelserik!
Resa till Sikkim Suzanne och Håkan i Sikkim Indien
"Jag och min fru Anne hade bestämt oss hösten 2012 för att besöka min dotter Marielle som bor och jobbar i Indien, närmare bestämt i Bangalore, samt hennes man Micke och ville gärna se lite mer av landet när vi ändå var där. Ska erkännas att vi började med att försöka sy ihop en resa själva men det var inget för oss upptäckte vi. Så för att få en resa som passade tog vi kontakt med Swed-Asia Travels, Kjelle och Tina, som sydde ihop en perfekt resa för oss. I 21 dagar färdades vi med bil, flyg och båt från norra till södra Indien med en massa upplevesler och intryck och allt klaffade in i minsta detalj. Indien visade sig vara mycket annorlunda och en fantastisk upplevelse och att då dessutom allt runt omkring fungerade så in i minsta detalj gjorde resan till ett minne för livet. Alla vackra platser, alla trevliga människor och all god mat gjorde resan väldigt speciell. Ett bestående intryck är tyvärr den utbredda fattigdomen och många har det svårt i Indien men tillväxten är hög och förhoppningsvis så kan det komma alla indier till del och inte enbart några få".
Den kvalité som Swed-Asia uppvisat är värd att sprida...
Monica och jag är vana resenärer och vi har varit i många hörn av vår vida vidunderliga värld.  Många hörn återstår…
Dom flesta resor brukar vi företa på egen hand för att undvika att vara bundna till ressällskapets ramverk och villkor.  Vår resa med Swed-Asia var ett undantag i detta fall. Den kvalité som Swed-Asia har uppvisat som researrangör för oss är definitiv värd att sprida till andra ressugna äventyrare.
Vår resgrupp till Tibet var bara 5 personer stark så det tog ju minimal tid att lära känna varandra och komma igång med gruppdynamiken. Reseledarna vi hade var grymt pålästa och ytterst måna om oss resenärers välbefinnande.  Dom var tillgängliga 24 tim om dygnet om så skulle behövas.
Vi hade gått om oförutsägbara situationer som ideligen dök upp och ändrade planerna. Sådana händelser är ju del av äventyret och våra reseledare var aldrig tveksamma till de alternativ som stod till buds. Här fanns stor flexibilitet och mycket skratt. Är man villig att utstå de strapatser som höjder på 5 000 möh ger mot att man i gengäld får uppleva världens högsta bergskedjor, unika landskap, annorlunda djur, vänliga människor,  mystiska människor, och mytomspunna miljöer i buddhismen och hinduismens tecken, så är man inne för en resa man aldrig kommer att glömma.
Vi hade en helt superb upplevelse och kommer att vilja åka igen för att se mer. Särskilt tack till Tina, Gyan och Kjell för allt.
Höjdpunkten var att se tre tigrar...
Vi vill tacka Swed-Asia Travels för ett helt underbart arrangemang i Delhi, Corbett nationalpark och Agra. Allt flöt perfekt och vi hade många härliga upplevelser, med hödjdpunkt förra fredagen då vi såg tre tigrar!

tigersafari i Indien Tiger i Corbett - Fotograf: Anders Nilsson

Dela dina upplevelser

Vill du dela med dig av den reseupplevelse du haft med Swed-Asia Travels? Sänd oss din egen berättelse eller omdöme så publicerar vi den här på hemsidan.

Foto Owe Westman - Indien 2022

Våra gruppresor

Se våra gruppresor till Indien, Nepal och Bhutan

Vi skräddarsyr

Läs om våra resmål Indien, Nepal, Bhutan, Tibet och sydostasien som vi skräddarsyr och sänd oss din förfrågan

Reseinspiration

Se exempel på resor vi skräddarsyr. Ge oss dina egna idéer så arbetar vi gemensamt fram den resa som passar dina drömmar...

Nyheter

Till nyhetsarkivet »