Unika rundresor i Indien..

Swed-Asia Travels guidar dig fram genom maharadjornas, mystikens och tigerns land och för oss är "ingenting omöjligt"... Vår långa erfarenhet och breda kunskap om Indien gör din resa unik & minnesvärd. Tillsammans med våra lokala guider och i familjär anda får du unika upplevelser med Swed-Asia Travels som arrangör.

Med personlig service och skräddarsydda resor liksom i små grupper med svensk färdledare visar vi dig vägen till platser över hela Indien där udda upplevelser och spännande möten berikar din resa. Sänd oss din förfrågan så kontaktar vi dig!
Se våra aktuella gruppresor

Resor till Indien - kontrasternas land

Vart du än reser i Indien från Ladakhs höga höjder i snötäckta Himalaya (”lilla Tibet”) till södra delstaten Kerala där kokospalmer vajar för vinden utmed vidsträckta badstränder har du aldrig långt till mystik eller indiens tusenåriga traditioner. Indiens alla hörn erbjuder dig tempel, grottor, stupas och palats.

gujarat-folkslag_3001
img_1032
sariska-och-jaipur-okt-2014-1181
sikh_3001
img_2151-001
kerala-backwater1
nepal-varen-2012-0671
img_7421-001
jaipur_5001

Indien är kontrasternas land. Delstaten Rajasthan präglas än i dag av lunkande kameler, ökenslott och en färgprakt med både kvinnor och män klädda i traditionella dräkter. De två delstaterna Orissa och Chhattisgarh (östra Indien) är hemvist för många etniska folkgrupper som lever helt eller delvis utanför det moderna samhället. I Indiens nordöstra utposter Assam och Nagaland får du i spåren av noshörning och huvudjägare fullständigt unika upplevelser där Swed-Asia Travels tar dig till områden få känner till. Delstaten Kerala (södra Indien) är hemvist för välgörande Ayur veda, kokospalmer, backwater kanaler, sköna bad och resor i ett lugnare tempo. I Himachal Pradesh liksom Ladakh möter du tibetanska buddhister och får natursköna upplevelser... Varje delstat har unika traditioner av dans, musik, mat & kryddblandningar och egna språk.

Resor i Indiens mystik

gruppresa till Indien Heliga bad i floden Ganges

De flesta västerlänningar har svårt att förstå indisk religion vilket kanske i och för sig inte är så konstigt då Indien ofta framställs som ett land där religionen utgör samhällets hörnsten och där varje mänsklig handling är ett religiöst handlande. Så förhåller det sig givetvis inte i verkligheten. Det är inget mystiskt med indisk religion, det mystiska är att vi västerlänningar inte förstår den eftersom religionen liksom kulturen är så främmande för vår tankevärld. Swed-Asia Travels ger dig som resenär redskap till att förstå mer... Kontakta oss för resa

Antalet tigrar i Indien ökar. Läs mer här

Resor till indiens vilda djurliv ...

68-2
img_2700-2
20221026-1724221
img_2938-2
img_2714-2
img_9405-2
img_9951
ranthambhore-2017-tomas-wallen-2
leo_151

Vi skräddarsyr resor över hela Indien

GÖR DIN FÖRFRÅGAN IDAG

Gruppresor till Indien

Se aktuella gruppresor till Indien

Kunder berättar

Läs vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor

Bildgalleri

Se vårt eget bildgalleri

Kortfakta om Indien

Yta: 3,2 miljoner km2
Folkmängd: ca 1,38 miljarder invånare (2020)
Medellivslängd: 68 år (2021)
Huvudstad: New Delhi
Delstater: antal 29
Folkrikaste städer: Delhi 26 miljoner, Mumbai 20 miljoner, Calcutta 14 miljoner (avser storstadsområden)
Viktigaste språk: Hindi, engelska + 22 officiella lokalspråk
Statsskick: Federal republik
President: Mrs Droupadi Murmu (sedan 2022)
Premiärminister: Mr Narendra Modi (sedan 2014)
Valuta: Indisk rupie (INR)

Nyheter

Till nyhetsarkivet »