Partners

Djur- och naturresor till Etiopien med Håkan Pohlstrand

Håkan Pohlstrand är en hängiven och välkänd naturfotograf med hjärtat i Etiopien och specialist på Etiopiens vilda djur och fåglar. Han talar flera lokala stamspråk och leder antropologiska och kulturella resor över hela Etiopien. Håkan innehar rekordet bland världens fågelskådare med 552 sedda fågelarter på 19 dagar. När det gäller fåglar i Etiopien är Träskonäbben kanske den mest intressanta enligt Håkan. Etiopiens topografi gör att det finns mängder med olika biotoper som passar för Etiopiens olika djur och fågelarter.

Etiopiens djur och natur Etiopien med Håkan Pohlstrand

Den välkände svenske rovdjursexperten och naturfotografen Håkan Pohlstrand föddes i Strängnäs 1953. Pappan Svante var vid den tidpunkten zoologisk konservator utbildad i Örebro. Efter några år i Sverige som konservator flyttade Svante 1956 med sin familj till Etiopien där Håkan och hans yngre bror började skolan i Addis Abeba och redan som 15 åring varvade Håkan skolarbetet med att guida besökare i den etiopiska naturen. Efter skolgången arbetade Håkan som konservator i pappans etiopiska företag och vid 21 års ålder var han färdigutbildad konservator. Håkan delade därefter sin arbetstid genom att arbeta i pappas företag och resterande 50% som guide för utländska proffsjägare.

Håkan och familjen kom att bo i Etiopien under 21 år, därefter flyttade familjen 1977 tillbaka till Sverige. 1980 började Håkan arrangera egna resor i Etiopien där han fick utlopp för sina stora kunskaper om landets natur, vilda djur och fåglar. Etiopien är bland annat känt för olika etniska folkslag med skilda kulturer men också för olika arter av vilda djur och fåglar.

Fotomöjligheterna som erbjudes på Håkans resor är extremt bra där fokuseringen ligger på att komma djuren så nära som möjligt samtidigt som Håkan och hans besökare visar respekt för det vilda.

Se Swed-Asia Travels aktuella gruppresor!

Kontakta oss

Kontakta Swed-Asia Travels här, eller på 0152-181 82

Våra gruppresor

Se här våra aktuella gruppresor

Våra resmål

Se här de resmål vi skräddarsyr resor till. Kontakta oss för dialog kring den resa du drömmer om..

Nyheter

Till nyhetsarkivet »