Volontär på byskola i Indien eller Nepal

Sedan 2003 bedriver Swed-Asia Travels stödprojekt på en skola utanför Pokhara i Nepal och sedan 2007 stödjer vi en byskola i nordöstra Indien. På skolan i Nepal finns många barn med tibetansk bakgrund, liksom det på skolan i Indien finns många barn med bakgrund från Nepal, Bhutan och av olika etniska folkgrupper. Gemensamt för samtliga barn på "våra" skolor är att de tillhör den fattiga befolkningen som lever på knappa medel och under svåra förhållanden.

Vi söker volontärer för ideellt arbete med skolundervisning liksom volontärer som "skolsköterska". Du får gärna vara "mitt i livet" med lång livserfarenhet och ha kunskap om "olikheter i en annorlunda kultur". Som volontär bor- och arbetar du på skolan 1-3 månader. (Vårt projekt är småskaligt och plats finns endast till två volontärer åt gången. Som volonär bor du i eget rum i anslutning till skolan)

Vill du vara volontär på våra fadderskolor - kontakta oss för mer information!

"Våra skolor"

Kjell Borneland Academy i Indien är en privatägd liten skola i byn Chota Mechia Busty i anslutning till staden Jaigaon (delstaten västbengalen) på gränsen till Bhutan. Skolan med 90 barn (april 2018) från förskola till klass 5-6 drivs av familjen Tamang som fram till idag upplåtit delar av sin bostad till klassrum. Med hjälp av sponsorer pågår nu en byggnation av större skolbyggnad med utrymme för fler klassrum. Under hösten 2017 drev volontärerna Catarina Larson & Pam Björlin (med hjälp av flera egna sponsorer) igenom projekt att bygga- och inreda ett skolbibliotek, lägga grunden till en mer attraktiv skolgård samt introducera sport & rörelse på skolschemat. Skolan utvecklas ständigt till förmånen för de fattiga barnen i området. Som VOLONTÄR kan DU kan vara med och göra skillnad! Kontakt oss för information

Byskola i Indien - Foto: Swed-Asia Travels

Snow View English Boarding School i Nepal är en privatägd skola med 600 elever. Här i byn Hemja i Kaski distrikt utanför staden Pokhara har vi vår volontär- & fadderverksamhet "HELP-Himalaya". På skolan Snow View English Boarding School finns "kindergarten", förskola, och upp till klass 10.

volontärresor till nepal Skolan i Nepal - Foto: Swed-Asia Travels

Vill du bli volontär?

volontär på skola i Indien Volontär 2016 Sussi Filander

Anmäl ditt intresse som volontär på byskola i Indien eller Nepal. Vi svarar med en grundinformation om skolan, verksamheten och villkor och ser fram emot att inleda en dialog med dig.

Du kan ringa oss på 0152 - 181 82, eller 08-345 786

Se länk till Cattie Larsons blogg; volontär 2017 på Kjell Borneland Academy i Indien (hon kombinerade sin volontärvistelse med en vandringsresa i Bhutan i arrangemang av Swed-Asia Travels)

Se Ellinors blogg från sin tid som volontär i Nepal 2008-2009. Liksom hennes "återvändarresa" 2015.

Se Ellinors blogg här från tiden som volontär på byskola i Nepal.

Se Dr Lindeborgs volontärbesök på skolan i Nepal

Resa med Swed-Asia Travels

Swed-Asia Travels arrangerar gruppresor till Indien och Nepal där besök på byskola ofta ingår. Vi hjälper dig även med en skräddarsydd resa.

Kunder berättar

Läs vad resenärer berättar om resor och upplevelser med Swed-Asia Travels

Nyheter

Till nyhetsarkivet »