Landvägen från Delhi till Leh, indiska Ladakh

Nyligen hemkomna från en spektakulär resa till Ladakh i indiska Himalaya vill vi framföra ett stort tack till Kjell och Tina för en oförglömlig resa. Allt var ytterst väl organiserat, kompetenta guider med Deepak i spetsen, säkra och erfarna chaufförer och bra hotell.

Vi startade vår resa i New Delhi och målet var att med bil nå Ladakhs huvudstad Leh. Resan kunde ha gjorts med flyg på 1,5 timmar, men då hade vi missat det fantastiska landskap som passerade revy utanför bilfönstret. Slättlandet runt New Delhi förbyttes snart i vackra bergssluttningar och yppigt grönskande dalar.

En dag reste vi med ”Toy train”, en fem timmars fantastisk tågresa med vackra utsikter, många tunnlar och otaliga stopp vid små pittoreska tågstationer med prunkande blomrabatter.

De följande dagarna åkte vi på ibland nästan obefintliga vägar med nålskarpa kurvor men med svindlande vyer.

Vi passerade bergspass på över 5 300 meters höjd, bl.a. Khardung la som sägs vara bland de högst belägna motorfarbara passen i världen. Passet påstås ibland vara 5 600 meter. Enligt tibetansk sed fäste vi böneflaggor på Khardung la-passets stupa och passade även på att fika på världens högst belägna café.

Ett par nätter sov vi i tält den höga höjden till trots. Luften var tunn, det var kallt men helt underbart. Blå himmel, stundtals mycket snö, kristallklar luft. En upplevelse vi aldrig glömmer!
Britt-Louise och Stefano, 2019

landvagen-till-ladakh_khardungla
landvagen-till-ladakh_taltlager_pangongsjon
landvagen-till-ladakh

Boka din egen resa till Ladakh - "lilla Tibet"

Kontakta Swed-Asia Travels för en skräddarsydd resa landvägen från Delhi till Leh i Ladakh! Resan ger dig vackra vyer, möten med en annorlunda kultur, och utmaningar på hög höjd... Resan landvägen är möjlig juni - september. (Övrig tid på året hålls inte vägen fri från snö och permafrost.)

Nyheter

Till nyhetsarkivet »