Resa till västra Indien

Rajasthan är en av Indiens mest färgstarka delstater med inslag av turbaner, textilier och smycken, marmorslott, sanddyner, kameler och legender som för tankarna till svunna tider. Som en av höjdpunkterna besöker du den exotiska ökenstaden Jaisalmer och gör en kamelsafari med övernattning bland de varma sanddynerna i den beryktade Tharöknen.

Delstaten Gujarat är okänd för många men ett av Swed-Asia Travels resmål i Indien. Här tar vi dig fram genom den genuina landsbygden med möjlighet till besök i textilbyar och hos nomadfolk. I Gujarat finns Girskogen med Indiens sista population av vilda lejon..  Gör din egen reseförfrågan!

Indienresa bland kameler, öken & sagoslott

kamelsafari i Indien Kamelsafari i Indien - Fotograf: Swed-Asia Travels

Se våra aktuella gruppresor till Indien!

Ökenstaden Jaisalmer är den sista anhalten innan Tharöknen helt tar vid. Staden är placerad på världskartan som en av de mest exotiska städerna i världen och här står tiden fortfarande stilla innanför de tjocka ringmurarna. På fortet som tronar på en ensam klippa blev för hundratals år sedan några få handelsmän väldigt rika på kort tid då man handlade med kryddor och tyger, men mest pengar tjänade man på penningutlåning och opium. Med vinsterna från opium och diverse spekulation byggde ätten Patwa här upp sitt imperium och i slutet av 1700-talet ägde familjen fler än 300 handelscentra från Afghanistan i väster till Kina i öster.

Indiens vilda lejon i Sasan Gir

Nationalparken Gir i delstaten Gujarat kallas ”Juvelen av Saurashtra” och är den enda plats i hela Asien där en liten spillra av 350 lejon lever kvar i samförstånd med lokalbefolkningen Maldharis. (ca 2 000 människor vilka i huvudsak livnär sig på mangoodlingar). Det Asiatiska lejonet härstammar ursprungligen från Afrika men kommer närmare bestämt från Iran/Irak varifrån de tog sig över flera floder till delstaterna Uttar Pradesh (förkortat UP) och Bihar i Indien. Genom en hård avskjutning i delstaterna decimerades stammen hårt och den lilla rest av lejon som nu finns kvar i Indien är samlade i delstaten Gujarat (västra Indien) Lejonen i Gir nationalpark är idag de enda som finns kvar i Indien och för övrigt i hela Asien i vilt tillstånd.

resor till Gujarat Indien Kvinna i Gujarat - Fotograf: Swed-Asia Travels

Resa till Indien

Vi skräddarsyr din resa till Indien. Sänd oss en intresseanmälan så kontaktar vi dig för dialog kring dina resplaner.

Kontakta oss för skräddarsydd resa till Indien

Ring oss på 0152 - 181 82, eller 08-345 786

Gruppresa till Indien

Läs mer om våra gruppresor

Kunder berättar

Läs resenärers berättelser om Swed-Asia Travels resor.

Nyheter

Till nyhetsarkivet »