Legend i Nepal avliden...

Wongchu Sherpa avldien 30 dec 2015

2016-01-02

Vi sörjer vår vän och samarbetspartner Wongchu Sherpa, en legend bland bergsklättrare i Nepal, som efter en tids sjukdom avled den 30 december 2015.

Wongchu började sin framgångsrika bana som bergsguide i Himalaya som 16 åring och har flera gånger bestigit toppen av Mount Everest (8.848 meter) och arbetat som guide och ledare för flera av världens stora expeditioner på världens högsta berg.

Wongchu blev vida känd genom sitt rekord i att sova 18 nätter på över 7000 meters höjd på Everest, och att sova en timme på toppen av Mt Everest.

Wongchu har länge varit en ambassadör för Everestregionen, startat kampanjer med att städa på Everest, och medverkade bla i klimatmötet i Köpenhamn.

Under hela sitt liv har Wongchu arbetat socialt för sin hemby i Himalaya där han startat skolor, byggt vägar, elförsörjning samt flertalet viktiga hängbroar för att underlätta för befolkningen i Himalaya.

Vi på Swed-Asia Travels minns med ödmjukhet vår vän, och våra tankar går idag till hans hustru och två döttrar.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss på Swed-Asia Travels! Kanske boka en resa eller har du frågor om våra resor eller de länder vi arbetar med.. Klicka här eller ring 0152-181 82, 08-345 786

Gruppresor Bhutan Upplevelser i Bhutan - Foto: Swed-Asia Travels

Våra gruppresor

Här finner du våra gruppresor där svensk färdledare samt lokala guider alltid är redo att ge Dig det bästa...

Följ oss på Facebook för fler nyheter

Nyheter

Till nyhetsarkivet »