Nya regler på Mount Everest..

2019-08-20

Efter årets köbildning på Mt Everest, med dödlig utgång, upprättar Nepal nya regler..

Minst fyra bergsklättrare miste i våras livet till följd av att de tvingats vistas för lång tid på extremt hög höjd (köat för att nå toppen).

Antalet oerfarna klättrare har de senaste åren ökat då nästan alla som sökt-, också kunnat få tillstånd att klättra upp på världens högsta berg Mt Everest (8845 m). Detta har blivit farligare för alla på berget.

2019 års säsong av toppbestigning med svår trängsel kritiserades hårt. Nepals regering analyserar nu problemet och regler kommer att göras om.

Förslag är att intyg på erfarenhet från tidigare toppbestigning över 6.500 m höjd i Nepal kommer att krävas, liksom specifikt hälsointyg. Ett förslag är även att höja kostnaden för att bestiga Mount Everest till USD 35000.

I Nepal finns åtta av världens 14 högsta toppar. En grupp med regeringsrepresentanter, erfarna klättrare och kunniga från klättringsbranschen i Nepal är utsedda att arbeta fram ett nytt regelverk för att så långt det är möjligt kunna säkerställa säker klättring på Nepals höga berg.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss på Swed-Asia Travels. Kanske höra mer om våra gruppresor eller planera en resa vi skräddarsyr för dig och ditt sällskap.. "börja din resa här" Klicka här eller ring 0152-181 82

Gruppresor till Indien Safariresa med Swed-Asia Travels

Våra gruppresor

Här finner du våra gruppresor där svensk färdledare samt lokala guider alltid är redo att ge Dig det bästa...

Följ oss på Facebook för fler nyheter

Nyheter

Till nyhetsarkivet »