Nya regler för att besöka Bhutan...

2023-01-04

Bhutan öppnade återigen sina gränser i september 2022... men nu med nya regler och höjda avgifter.

Bhutan öppnade återigen sina gränser för resenärer den 23 september 2022 efter att ha varit ett stängt land sedan mars 2020 på grund av Covid-19 Pandemin.

Den först smittade personen i Bhutan med Covid-19 var en 76-år man från USA. Han anlände den 2 mars 2020 till den internationella flygplatsen i Paro med flygbolaget Druk Air. Sedan dess har Bhutan varit ett helt stängt land fram till den 23 september 2022. I Bhutan har totalt 21 personer avlidit av Coronaviruset enligt World Health Organization (WHO).

Från och med 2023 måste utländska resenärer till Bhutan förvänta sig en total förändring efter pandemin. Nya regler har införts för besökare och gamla tagits bort.

Visum till Bhutan kostar som tidigare 40 USD.

FÖR RESENÄRER SOM AVSER ATT BESÖKA BHUTAN ÄR KOSTNADEN PER PERSON OCH DAG: 150 USD + 200 USD = 350 USD.
I kostnaden ingår boende på 3 stjärnigt hotell, måltider, guide och transporter. Extra kostnad kan tillkomma för besök på vissa museum och monument. Viktigt att notera är att inträden till museum och monument har ökat med 200 - 300 % sedan tiden före pandemin.

Flygkostnaden till Bhutan är hög, det kan därför vara bättre att ta sig in landvägen till Bhutan från staden Phuentsholing (Jaigaon) i indiska Väst bengalen. (Swed-Asia Travels arrangerar gärna din resa "landvägen in i Bhutan i kombination med Indien, och flyg ut från Paro").

Alla flygpriser till Bhutan (Paro) har ökat med 50%. Druk Air eller Bhutan (Tashi) Airlines flyger från Bangkok till Bhutan (Paro) och kostar 480 USD enkel väg. Man kan även flyga från Delhi i Indien till Bhutan eller från Kathmandu i Nepal.

Väder och vind spelar stor roll för flyget till/från Bhutan. Med kort varsel kan flyg därför ställas in. Antalet flygavgångar från eller till Bhutan har kraftigt reducerats efter pandemin. Den som flyger från Kathmandu i Nepal till Bhutan bör alltid förbereda sig på en dag extra i Kathmandu med hotell. Vädret med hårda vindar i Himalayaregionen drabbar ofta båda länderna vilket kan innebära inställda eller kraftigt försenade flyg.

FÖR INRESA TILL BHUTAN BEHÖVS FÖLJANDE:
- Vaccinationsintyg med minst två doser COVID-19 vaccin krävs.
- Om resenär till Bhutan testas positiv för COVID-19 vid ankomst måste resenären stanna i karantän i Bhutan minst fem dagar på egen bekostnad.
- Viktigt; Inresetillstånd, visum, pass, samt landarrangemang arrangerat och bokat genom auktoriserat reseföretag för hela vistelsen i Bhutan krävs vid inresa.
- Munskydd är fortfarande ett krav i Bhutan (dec 2022).

Swed-Asia Travels har stor erfarenhet av resor i Bhutan vilket innebär att vi kan hjälpa er med resan efter att samtliga dokument ifyllts och anses klara.
- Med Swed-Asia Travels är du i goda händer. Vi är en etablerad och auktoriserad reseoperatör i Sverige på Bhutan, Nepal och Indien.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss på Swed-Asia Travels. Kanske höra mer om våra gruppresor eller planera en resa vi skräddarsyr för dig och ditt sällskap.. "börja din resa här" Klicka här eller ring 0152-181 82

Gruppresor till Indien Safariresa med Swed-Asia Travels

Våra gruppresor

Här finner du våra gruppresor där svensk färdledare samt lokala guider alltid är redo att ge Dig det bästa...

Följ oss på Facebook för fler nyheter

Nyheter

Till nyhetsarkivet »